Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 30. 12:12, kedd | Helyi

Nemdohányzó intézmény lett a tatabányai Szent Borbála Kórház

Nemdohányzó intézmény lett a tatabányai Szent Borbála Kórház

A munkáltató és a dolgozók között létrejött megállapodás szerint nemdohányzó munkahelynek minősül a Szent Borbála Kórház. Tilos a dohányzás a kórház teljes területén.

Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon általános egészségügyi probléma a dohányzás, szerintem az egészségügyi dolgozónak kell példát mutatva élen járni a dohányzás visszaszorításában. – mondta a kórház főigazgatója dr. Kovács József.

Felmérést készítettünk és nagyon kis különbséggel 45 - 55 százalékban megszavazták a dolgozók, hogy nemdohányzó legyen a Szent Borbála Kórház.

Januártól lépnek életbe a dohányzás visszaszorítását célzó jogszabályok, egy félévvel megelőztük ezek bevezetését. Kérjük betegeinket, a látogatókat, tartsák szem előtt elkötelezettségünket, és lehetőség szerint NE gyújtsanak rá a kórház területén, ha mégis, akkor kizárólag az arra kijelölt helyen, kímélve nemdohányzó betegtársaik levegőjét. 

Ismerve a megbetegedési statisztikákat, ezzel maximálisan egyet lehet érteni – tette hozzá dr. Molnár Mihály szülész-nőgyógyász főorvos. 

– A mi szakmánkban ezt különösen fontos szem előtt tartani, hiszen a terhes kismamák negyedrésze dohányzik. Nem veszik tudomásul, hogy ez számukra és magzatuk számára is káros.

Tulajdonképpen az egészségtudatosságnak kell kialakulnia: egy normális szülő az életét adná a gyermekéért, a dohányzó szülő pedig a gyermekét adja a dohányzásért. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya