Városlista
2024. augusztus 31, szombat - Erika

Hírek

2013. December 06. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

3D mammográfiával könnyebben felismerhető a mellrák

3D mammográfiával könnyebben felismerhető a mellrák

Bár a hagyományos mammográfia a legelterjedtebb eszköz a mellrák szűrésére, a Pennsylvania Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint a digitális mell tomoszintézis, vagy más néven 3D-s mammográfia hatékonyabban képes felismerni a betegséget - írja a Fox News.

A tanulmány szerint a 3D mammográfia jóval pontosabb képet ad az orvosok számára, így kevesebb tévesen pozitív diagnosztika születik. A kutatás keretében mintegy 15 ezer nő 3D-s mammográfiájának eredményét vették szemügyre és hasonlították azt össze mintegy 10 ezer nőével, akik a hagyományos mammográfia vizsgálaton vettek részt.

Összességében megállapították, hogy a 3D-s mammográfia csökkenti a tévesen pozitív eredményeket, így kevesebb páciensnek kell visszamennie további vizsgálatokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 30. 07:57, péntek | Belföld

Nébih: burgonyacsipszet hívott vissza a forgalomból a Tesco

Visszahívta és kivonta a forgalomból a Tesco a Kettle burgonyacsipsz több tételét - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön közzétett felhívásában.

2024. Augusztus 30. 07:55, péntek | Belföld

A hétvégén is folytatódik a kánikula

Jellemzően napos, meleg idővel búcsúzik az augusztus, zápor, zivatar legfeljebb pénteken alakulhat ki. Napközben 32-36 Celsius-fok között várható a csúcshőmérséklet, hajnalban 17-22 fok várható

2024. Augusztus 30. 07:53, péntek | Belföld

Szijjártó Péter: az EU tétlenül nézi, hogy Ukrajna a magyar és a szlovák energiabiztonsággal szórakozik

Ukrajna Magyarország és Szlovákia nemzetbiztonságát veszélyezteti az orosz Lukoil kőolajtranzitjának ellehetetlenítésével, az Európai Bizottság pedig semmit nem lépett az ügyben