Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Március 20. 11:27, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Kecskeméten a Kodályosok

Kecskeméten a Kodályosok

A Kodály Zoltán Általános Iskola U14-es (8. osztályos) csapata Kecskeméten, az ERIMA kupa országos gyermekkézilabda-bajnokság elődöntőjében szerepelt.

Már az első meccs létfontosságú volt - az örök mumus- Veszprémi Dózsa csapata ellen, ezért a srácok igazi csapatként, egymásért is játszva küzdöttek. Ennek meg lett az eredménye, a szünetet csekély hátránnyal (11 – 12) zárták a fiúk. Sajnos, a lelátóról nem látható szabálytalanságok miatt srácaink többször is kettős emberhátrányba kerültek. Ezt a rutinos Dózsa könyörtelenül kihasználta, de mindezek ellenére, ha csak a ziccerek bemennek, igazi meglepetés is születhetett volna.

A második mérkőzés a hazai Kecskemét gárdája elleni győzelem a versenyben maradást jelentette. Egy szívós, jó gárdát sikerült közepes játékkal legyőzni. Mindenki hozta, amit tudott, és végül a nagyobb rutin és a hosszabb kispad meghatározó volt.

Az utolsó, Csurgó elleni megmérettetésnek nagy volt a tétje, mert győzelem esetén a továbbjut a Kodály. A Csurgó ettől az eredménytől függetlenül már ott volt a döntőben, mégis igazi, ötletes, felszabadult játékkal múlta felül a tatabányaiakat. Ezen a meccsen semmi nem jött össze.

A Kodályos fiatalemberek mégis emelt fővel búcsúzhattak a sorozattól, hiszen az Erima-kupa országos elődöntőig jutottak. Március utolsó hétvégéjén a hetedikesek Pécsen harcolhatják ki az országos döntőbe jutást, amire minden esélyük megvan.

Eredmények:

Kodály – MKB Veszprém KC Dózsavárosi DSE 24-29 (11-12)

Kodály – Kecskeméti Sportiskola 27-21 (12-12)

Kodály – Csurgói Kézilabda Klub 20-35 (10-22)

Az elődöntő végeredménye: (az első két csapat jutott az országos döntőbe)

1. Csurgó
2. Veszprém
3. Kodály Zoltán Általános Iskola, Tatabánya
4. Kecskemét

A csapat tagjai: Bagi Gergő, Csapó Levente, Eichkern Levente, Gulyás Gergő, Huber Dániel, Jaczkó Márk, Kuzma Ábel, Magyar Norbert, Máté Dávid, Sörös Levente, Szalados Máté, Rozner Kevin. A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára