Városlista
2024. augusztus 31, szombat - Erika

Hírek

2013. December 20. 10:51, péntek | Belföld
Forrás: manna.ro

Legóból épített autót egy román srác (videó)

Legóból épített autót egy román srác (videó)

A feltaláló egy ausztrál üzletembertől kapott pénzt: a befektető az interneten olvasott a találmányokról, és anyagilag is segítette a fiatalt, aki így legóból rakott össze egy féltonnás autót, ami sűrített levegővel működik.

A dévai fiatal srác több mint félmillió legót használt fel, és négy, sűrített levegős motort is épített a szerkezetbe. „Csak a motorban van legalább százezer darab. Tulajdonképpen 64 darab kis motorról van szó, amik nagyobbakká állnak össze. Ez vette fel a legtöbb időt, a motoron több mint egy évet dolgoztam”.

Címkék: legó, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:57, szombat | Belföld

Másfél millió diák kezdi meg az új tanévet a köznevelésben és a szakképzésben

Másfél millió diák kezdi meg a tanévet hétfőn a köznevelésben és a szakképzésben, az új nevelési évben a tanulókat és a tanárokat érintően több fontos változást vezetnek be

2024. Augusztus 31. 08:55, szombat | Belföld

Nyolc kastéllyal kezdődik meg a kastélytörvény végrehajtása

2024. Augusztus 31. 08:52, szombat | Belföld

Ukrajna egyelőre folytatja a kőolajszállítást a Barátság vezetéken

Ukrajna a szerződések lejártáig maradéktalanul teljesíti az orosz kőolaj Európába történő tranzitjára vonatkozó kötelezettségeit - helyesbítette Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda tanácsadója pénteken korábbi kijelentését.

2024. Augusztus 31. 08:51, szombat | Belföld

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében, miután pénteken lezárult az MVM Csoport és az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC közötti tranzakció