Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Cégregiszter | Ingatlan, építés

Hanák Árnyékolás

2890 Tata, Kakas u. 94-96

Árnyékolástechnikai termékek gyártása, forgalmazása és szerelése

Hanák Árnyékolástechnika

Cégünk több mint 20 éve foglalkozik árnyékolástechnikával, mely az utóbbi években kibővült műanyag nyílás-zárók forgalmazásával, beszerelésével is.

Kültéri árnyékolók

Redőny:A redőny az egyik legelterjedtebb külső árnyékoló.

Hozzájárul otthonunk biztonságához, véd a zajoktól, az időjárás viszontagságaitól. Forgalmazott redőnyök

Műanyag redőnyök:Többféle színben és minőségben kaphatóak

Külső tokos műanyag redőny: az egyik legelterjedtebb redőnytípus. Hosszú élettartamú, nagyon jó hőszigetelő hatással rendelkezi

Belsőtokos műanyag redőny: Régi faredőnyök helyére beépíthető, az ára és hosszú élettartama miatt igen népszerű. A faredőnynél, könnyebben kezelhető. Hőszigetelő hatása nagyon jó.

Alumínium redőny:Teljesen alumínium szerkezet, csapágyazott acéltengellyel, a redőnyléc gyárilag színezett alumínium profil.

Alumínium redőny előnyei: Hőszigetelés (télen - nyáron), mely az energiatakarékosságot biztosítja. Védelem a napsugárzás ellen.

Pormentes, tiszta környezet, melyet az alumínium profilok tökéletes záródása eredményez.

Zajszigetelés.Teljes körű, vagy részleges mechanikai védelem zárható kivitel.

Stabilitás nagy szélességi méreteknél is.
Motorizálás - távvezérlés lehetősége.

Hosszú élettartam,
évtizedekig megőrzi külső és belső tulajdonságát.

Beépítési lehetőség:
- Külső alumínium tokszerkezet
- Vakolható külső alumínium tok
- Kombinált redőny - szúnyoghálós redőny

Fa redőny:A csak belsőtokos kivitelben készíthető fa redőny anyaga általában minőségi boróvi fenyő, de igény szerint más redőnynek alkalmas fából is készíthető.

A fa redőny hasznossága az esztétikai értékén túl a jó hő és hangszigetelő képessége.

Napellenző:

A napellenző egy árnyékoló szerkezet, amely a nap sugárzását, (fényét és/vagy hőjét) tartja távol.

Épület

A napellenző árnyékot vet az ablakokra és/vagy a falakra Technikai kialakítását illetően könyökkaros, ollókaros, vagy ejtőkaros szerkezetek terjedtek el. Éttermek kerthelységeibe az úgynevezett gastro-szerkezet vált népszerűvé. Jellemzője a talajba betonozott, vagy erősen lesúlyozott talpakon álló acélkeret, melyre két oldalról sátortető formában szerelt napellenzőkkel árnyékolnak. Ezzel a megoldással akár 10m hosszú, 6m széles területet lehet leárnyékolni. A napellenző szerkezeti részének anyaga nagyrészt AlMgSi ötvözet. A főtartó profil 40x40 horganyzott acélprofil. Az árnyékot adó textil U.V. stabil poliészter, esetenként Acrill.

Tendencia a napellenző vezérlésének integrálása az épületautomatizálás Standard Motor Interface (SMI) rendszerrel. A motoros napellenzőket biztonsági megfontolásból szélérzékelővel látják el. Ennek szerepe a 4-5 m/s feletti széljárás esetén a napellenzők automatikus behajtása. A motoros napellenzők komfortosságának növeléseként fényérzékelővel látják el. A beállított fényerő felett automatikusan kinyílik, alatta viszont automatikusan bezáródik a napellenző. A feltámadó erős szél okozta sérüléseket a homlok-profikra szerelt rezgésérzékelővel is lehetséges megelőzni. A gyárilag (Somfy, Elero, Becker) kalibrált érzékelő, a beállított érték feletti mozgás esetén lezárja a napellenzőt. Az épületekre szerelt árnyékolók meghatározhatják az utca/városrész összképét, ezért esetenként, bejelentési kötelezettséghez kötik a telepítését.

Terület

Nyáron amikor a nap erősen süt, használják a "sörsátrakat", vagy "kerti pavilonokat", ami általában négy lábon álló vászontető. Tipikusan fehér, vagy világos színű.

Autó

Az autók napellenzője személyautón párnázott lehajtható lemez, buszokon kamionokon roletta jelegű vászoncsík. Célja a nagyon fényes égbolt, illetve a napkorong kitakarása a vezető látóteréből.

Napernyő

Napsugárzás elleni személyi és terület védelem eszköze. Szerkezetileg az esernyőhöz hasonlít. A minőségi napernyők 100% akril anyagból készülnek, amely UV védelemmel és vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik.
Napernyő típusok : Promó napernyő, Kerti napernyő, Óriás napernyő. A napernyők vázszerkezete alumínium és fa anyagokból is készülhet. Az alumínium vázas napernyők szerkezete erősebb és alaktartóbb tulajdonságú, mint a fából készített típusok.

Szúnyogháló:

Teljes rendszert kínálunk, lehet rolós kivitel redőnnyel kombinálva vagy redőny nélkül 3 féle kivitellel.
A szúnyoghálók megakadályozzák a bogarak, rovarok, pókok lakásba jutását

Ablak szúnyogháló:Szinte bármilyen, akár tetőtéri ablakra is kínálunk szúnyoghálót

A szúnyogháló üvegszálas alapra készül, antracit szürke, UV stabil bevonattal. Ennek köszönhető a hosszú élettartam, az erős időjárási viszonyoknak jól ellenáll.

Fix szúnyogháló:A fix szúnyoghálók felszerelése elsősorban ablakokra ajánlott. Rögzítése csavarkötésekkel történik.

Rolós szúnyogháló:A rolós szúnyogháló könnyen kezelhető, kis helyigényű, rugós, mozgatható változat. Nagy előnye, hogy használata után a szúnyogháló egy mozdulattal „elrejthető".

Szinte bármilyen, akár nagyon széles tolóajtóra is kínálunk szúnyoghálót

Típusok:

Pliszé szúnyogháló: ajtókra javasolt *

Egyoldali rugós szúnyogháló: egyszárnyú ajtókra javasolt

Kétoldali rugós szúnyogháló: Kétszárnyú ajtókra

Egy oldalra eltolható fix keretes ajtó szúnyogháló: ha a fix szúnyogháló keretnek van helye.

Két oldalra eltolható fix keretes ajtó szúnyogháló: ha a fix keretnek minkét oldalon van helye

Egyszárnyú, fix keretes, zsanéros ajtó szúnyogháló

Kétszárnyú zsanéros szúnyogháló

Beltéri árnyékolók

Szalagfüggöny:A szalagfüggöny, más néven lamellás függöny impregnált, szintetikus textilszalagokból álló felfűzött lamellák sora. Szalagfüggönyök kezelése kézzel vagy elektromos működtetésű motorral lehetséges. A szalagfüggönyök nemcsak nagy üvegfelületek ideális árnyékolói.

A szalagfüggönyök gazdag szín és 15-20 féle textilválasztékkal rendelhetőek. Ez lehetőséget ad Önnek, hogy a szalagfüggöny harmonikusan illeszkedjen a környezetéhez.

A szalagfüggöny bármilyen belső térnek elegáns és praktikus megjelenést biztosít. A szalagfüggöny leginkább munkahelyek, lakások árnyékolására használható, de divatos, a terek elválasztása szalagfüggönnyel.

Ipari függöny:.Az ipari függöny kampósoros acél felfüggesztéssel és a szalagok átfedésével készül.

Az ipari függöny alkalmazási területei:

Csarnokok és raktárak beltéri és kültéri kapuira.

Ipari függöny jellemzői:

Ipari körülményekhez készül
A szalagok átfedésének mértéke könnyen változtatható
Könnyen szerelhetõ, kevés karbantartást igényel
Az ipari függöny megakadályozza a madarak, bejutását az épületbe
A szalagok normál (-5°C-ig) és fagyálló
(-25°C-ig) kivitelben kaphatók,
150; 200; 300 és 400 mm szélességben; 2, 3 vagy 4 mm-es vastagságban választhatók, sima és bordázott felülettel
A bordás szalagok használata állandó targoncaforgalom, esetén ajánlott
A szalagok sérülése esetén szalagonként cserélhető, így az ipari függöny könnyen javítható.

Reluxa:A reluxa belső árnyékoló berendezés épületekben. Ma már leggyakrabban alumíniumból készül, de léteznek reluxák műanyagból és fából is.

A reluxa elforgatható lamellákból áll, amelyekkel szabályozható a bejövő fény mennyisége és iránya. A lamellák 50, 25 vagy 16 mm-esek, különböző színben. A reluxa téglalap alakú ablakoknál felhúzható, míg trapéz, háromszög és boltíves nyílások esetében csak elforgatása lehetséges. A lamellák forgatása forgatópálcával történik, zsinórral felhúzhatók.

Leggyakrabban az ablakok belső részére szerelik.

A hőtechnikai paramétereit illetően a metálfényű reluxák jóval kevesebb hőt engednek a lakásba, mint a textil anyagú árnyékolók.

A reluxa hátránya, hogy a lamellák porfogóként működnek, tisztításuk nehézkes. A lamellákat egy irányba forgatva azért letörölhető.

A rolettával szemben viszont előnyös, hogy a külvilágtól nem zár el teljesen, a lamellák optimális szögbe állításával megmaradhat a kontaktus a külvilággal a beláthatóság mégis korlátozódik.

Roletta:A legismertebb belső árnyékoló a roletta. Néhány éve a roletta csipkefüggöny kiegészítőjeként vagy sötétítőként szolgált.
Ma a lakáskultúra meghatározó darabja.

Legegyszerűbb változatában a textília felső részét a 25 vagy 36 mm átmérőjű lakkozott vékonyfalú acél rolettacsőhöz rögzítjük. kétoldalú ragasztóval, alsó részébe pedig nehezékként alumíniumcsövet varrunk be.

A roletták rugós vagy gyöngyláncos működtetésűek lehetnek.

Mennyezetre, homlokzatra és ferde síkú felületre (tetőtér) egyaránt felcsavarozhatók a roletták

Méretük a textil vastagságától függően: maximum 3 x 3 m .

Ferde síkú ablakhoz (tetőtér) csak rögzítő golyó nélküli rugós roletta építhető be.
A roletta nemcsak teljesen lehúzott állapotban rögzíthető, hanem több pár akasztó beépítésével az árnyékolandó felület kívánságra szabályozható.

A legkisebb motoros rolettacső átmérője : 40 mm.

Fenti típusok készülhetnek ún. feszített kivitelben is, amikor 1 mm átmérőjű műanyag bevonatú acélkötél vezeti két oldalról a roletták mozgását.

A pliszéhez hasonlóan készítünk szögletes üvegléchez erősíthető ablakbarát rolettát is gyöngyláncos működtetéssel. Ekkor az ablakszárny üvegméretéhez illeszkedő karcsú felső fehér takaró sín harmonikus egységet képez az ablakkal. Maximális mérete: 1,6 x1,4 m vagy 1 x 1,8 m

Drágább változatot jelentenek az ún. tokozott roletták. Alumínium védőtok rejti a rolettahengert. Méretüktől függően mozgatásuk lehet rugós, gyöngyláncos, kézi hajtókaros vagy motoros.

Rendeltetésszerű használat mellett keletkező esetleges hibákat a felszerelést követő 12 hónapon belül garanciálisan, azaz díjmentesen kijavítjuk.

Harmonika ajtók:

Nyílászárók

Garázskapuk:Gördülő, billenő , szekcionált kivitel, lehet motoros, távvezérelt , hőszigetelt is.

Műanyag ajtók - ablakok

Fotók

Hanák Árnyékolás
Hanák Árnyékolás

kapcsolat