Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. November 15. 11:24, kedd | Helyi

Körültekintőek a lakásvásárlók Tatabányán és környékén

 Körültekintőek a lakásvásárlók Tatabányán és környékén

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből.

A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik.

A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

A fenti adatok is jól mutatják, hogy a lakosság körében is egyre jellemzőbb a felelős pénzügyi magatartás: egyértelműen csökken azok száma, akik egy lakáshitel felvétel előtt ne gondolnának át alaposan minden szempontot. A megváltozott viszonyokhoz a pénzintézetek is igyekeznek alkalmazkodni: ”A legtöbb bank az ügyfelek igényeivel összhangban arra törekszik, hogy minél átláthatóbb és kiszámíthatóbb hitelkonstrukciókat kínáljon.” - mondja Ordacsiné Paulik Zsuzsanna, az MKB Bank tatabányai fiókvezetője. A lakosság változóban lévő pénzügyi kultúrájának is köszönhető, hogy az elmúlt 1-2 évben jellemző a referenciakamathoz kötött konstrukciók elterjedése Tatabányán és környékén is, melyek esetében a hitelkamat az adott referenciahozamból és a bank által meghatározott kamatfelárból tevődik össze. Ordacsiné is megerősítette ezt a tendenciát, amelyet a fiókvezető elmondása szerint jól mutat az a tény, hogy fiókjukban az újonnan folyósított lakáshitelek 100%-ban a referenciakamathoz kötött hitelek közül kerülnek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.