Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Augusztus 10. 13:32, szombat | Helyi

XV. Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál

 XV. Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál

Az értékek védelme, a hagyományok őrzése külön-külön és együtt is jellemzi Kocs település vezetőit és lakóit. Még szűkebb hazánkban is csak kevesen ismerik ennek a szorgos emberek lakta falunak a múltját

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Kocson a Kocsitoló Fesztivált. A helyi önkormányzat és a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás közös rendezvénye három napon át tartott.
A péntek a sport- és zenekedvelőknek, valamint a kulturálódni vágyóknak egyaránt kedvezett: focitorna, hangverseny, koncert és kiállítások várták az érdeklődőket. Balogh Róbert fotóit, Sebestyén Lajos festményeit, Vass Henrik fafaragó alkotásait, valamint a Kocsi Hímző Szakkör munkáit egy helyütt, a faluházban tekinthette meg a nagyérdemű.
Ezt követően Kocs kincsei is „előkerültek” a tatai Kuny Domokos Múzeumból. A komolyzenei vona-lat Tóka Szabolcs orgonaművész képviselte, a „radikális rockban” kedvüket lelőket A Fehér Virágok együttes, míg a retro discóra mozdulókat Dj. Tom Tailer szórakoztatta.
Ekképp hangol(ód)tak a község lakói és vendégei a szombat leginkább várt programjára, a kocsi-toló versenyre. A név kötelezte a helyieket, akik nem is vallottak szégyent – a férfiak tizenhatos mezőnyében egyik csapatuk a negyedik, másik a hetedik helyen végzett –, ám az 1800 méteres, embert próbáló szakaszt a tatai polgármesteri hivatal kötelékébe tartozók teljesítették a leggyorsab­ban. Az ezüstérem a fővárosi Tolvajtempó birtokába került, míg a Hegylakók, azaz a tardosiak végül a harmadik helyet szerezték meg. A gyengébbnek mondott nem képviselői is bizonyítottak: mindkét helyi alakulat teljesítette a 900 méteres távot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.