Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 25. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

12-15 milliárd eurós főösszeggel születhet meg az IMF megállapodás

12-15 milliárd eurós főösszeggel születhet meg az IMF megállapodás

Egyre több piaci szereplő várja azt, hogy a kormány a kedvező kondíciók, feltételek miatt az IMF megállapodás előtt devizakötvény kibocsátást fog bejelenteni. Varga Mihály főtárgyaló és Borbély László András az ÁKK vezérigazgató-helyettese viszont cáfolta ezeket a piaci feltételezéseket.

A magyar kormány lényegében az IMF visszahívása óta a tárgyalások sikeres lezárásához köti a köténykibocsátást, így ennek esetleges korábbi lebonyolítása meglehetősen rossz üzenet lenne a befektetők számára, jelentősen csökkenne a megállapodásba vetett kit, ami az utóbbi hónapokban jelentős mértékben hozzájárult a magyar eszközök javuló megítéléséhez - írják a BudaCash elemzői.

Varga Mihály hétvégén megerősítette korábbi előrejelzését, mely szerint optimális forgatókönyvet feltételezve már novemberre megszülethet a várva várt megállapodás. Az alapforgatókönyv szerint 2-3 éves futamidővel és 12-15 milliárd eurós főösszeggel születhet meg novemberig hazánk EU/IMF-hitelmegállapodása - ezt mondta Varga Mihály hétvégén a Magyar Nemzetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: