Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 28. 07:07, szerda | Külföld
Forrás: mno / MTI

120 tonna sugárzó víz ömlött ki

120 tonna sugárzó víz ömlött ki

Ismét nagy mennyiségű, erősen sugárszennyezett víz szivárgott ki a Fukusima–1 atomerőműből – közölte kedden az atomerőművet üzemeltető vállalat, a Tepco. Mindeközben a japán maffia is beszállt a kármentésbe.

Az atomerőmű vízszűrő rendszeréből, két cső csatlakozásánál keletkezett repedésből 120 tonna nagy radioaktivitású víz ömlött ki. Nyolcvan liter víz a tengerbe ömlött. December óta ez a második radioaktív szivárgás az egy évvel ezelőtti földrengésben és szökőárban megrongálódott atomerőműben.

Közben egy ismert japán oknyomozó újságíró közölte, hogy az atomerőműben zajló kárfelszámoló munkálatokban alkalmazott alvállalkozók tizede kapcsolatban áll a japán maffiával, a jakuzával. Az újságíró úgy jutott erre a következtetésre, hogy tavaly álnéven munkát vállalt az atomerőműben.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).