Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Április 12. 13:26, péntek | Helyi

14 szervezet összefogása a tatabányai Nyitott Kapuk rendezvénysorozaton

14 szervezet  összefogása a tatabányai Nyitott Kapuk rendezvénysorozaton

Az idei jubileumi 15. Nyitott Kapuk rendezvénysorozat szakmai kiállítása április 16-17-én, kedden és szerdán lesz a Vértes Agorájában.

A programban a tatabányai szolgáltatók mellett a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek képviselői adnak tájékoztatást tevékenységükről az odalátogató óvodai és iskolai csoportoknak.

A kiállítás sajtótájékoztatóján Schmidt Csaba polgármester és Salamon Hugó, a Vértes Agorája vezetője, mint házigazda megnyitója után a szolgáltatókat az idei évben Maszlavér István a Tatabánya Erőmű Kft. vezérigazgatója, a civil szervezeteket Takács Zsuzsanna a MTESZ ügyvezetője képviseli rövid összefoglalóval. Ekkor hirdetik meg az Együtt értetek alkotói pályázatot is. A Tatabányai Polgármesteri Hivatal weboldalán (www.tatabanya.hu) a környezetünk menüpontnál követhető a teljes programsorozat, valamint a résztvevő szolgáltatóról, illetve civil szervezetről szóló összefoglaló gazdagítja az információbázist. Többek között a weboldalon található anyagokból készülhetnek fel a májusi záróversenyre az érdeklődők.
A nyitókiállítást követően a fenti szolgáltatók megnyitják kapuikat az érdeklődő fiatalok előtt. Májusban pedig a résztvevők a három lépcsős rendezvénysorozaton elsajátított ismeretekről a Szabadtéri Bányászati Múzeumban megrendezett interaktív záróversenyen adhatnak számot.

A Nyitott Kapuk programban résztvevő tatabányai szolgáltatók:
AVE Tatabánya Zrt.; Északdunántúli Vízmű Zrt.; Tatabánya MJV Rendőrkapitánysága, Tatabánya Erőmű Kft., Tatabányai Szabadtéri Bányászati Múzeum, KEM-i Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Tatabányai, Tatai, Oroszlányi Kistérségi Népegészségügyi Intézete, KEM-i Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Vértesi Erdő Zrt., Magyar Posta Zrt.

Környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek:
MTESZ KEM Szervezet, Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület, Gerecse Barlangkutató és Természetvédő Egyesület, Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület, Által-ér Szövetség

A programsorozat támogatója a Komtávhő Zrt. és a Vértes Agorája

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.