Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Június 29. 00:00, szombat | Helyi sport

2013 évi Bornemissza emlékverseny- Ökölvívó hírek

2013 évi Bornemissza emlékverseny- Ökölvívó hírek

2013.05.30-06.01. között megrendezésre kerülő 63. Bornemissza nemzetközi emlékversenyen 3 versenyző képviselte a Tatabányai Sport Club színeit

A 3 versenyzőből kemény harcok után mind a 3 ökölvívó a döntőbe jutott. A közel 200 indulós nemzetközi versenyen kettő ringben zajlottak a mérkőzések. Rózsa András és Berki Károly tanítványa Tar Sándor jó formában indult neki a versenynek és az első napi összecsapás során az erős és technikás paksi riválisa ellen magabiztos ökölvívással a 3. menetre Sándor technikai fölénye kiteljesedett, így a magyar ökölvívás során az első TKO-s győzelmet – az új szabály változásoknak köszönhetően - Ő könyvelhette el. Az elődöntőben vecsési ellenféllel mérkőzött és már az első menetben erős test és fej ütések következtében ismételten TKO-t hirdetett a bíró. A döntőben a junior 48 kg-os súlycsoport utánpótlás olimpiai bajnoka várta Virbán Martin személyében, aki az első menet feléig volt Sándor ellenfele, majd végült TKO-s győzelemmel nyerte meg a versenyt. Ezzel bebiztosította helyét a válogatottba, a három nap során összesen 3 menetet töltött a szorítóban.
Junior korcsoportban Vörös Márton 63kg-os mezőnyben vett részt, ahol 14 induló volt és ezért két csoportra osztották. A selejtezőben és az elődöntőben KSI versenyzőkkel mérkőzött, egyhangú pontozással majd TKO-val nyert. A döntőben a Kaposvári Hardi Barnabással mérkőzött és pontozással nyert, így aranyérmet akasztottak a nyakába. Ifjúsági korcsoportban Babacsik Krisztián 81 kg-ban első mérkőzését Újpesti Dózsás versenyzővel vívta és egyhangú pontozással nyert. Az elődöntőben Honvéd Sashegy-i versenyzővel került szembe és nagy csatában pontozással diadalmaskodott. A Döntőben a Kőszegi Hámori Ádámmal mérkőzött, aki junior EB- bajnok és a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtani, így ezüstérmes lett. Mind két versenyző jó eséllyel pályázhat a továbbiakban a válogatottság eléréséhez. A verseny után Vörös Márton meg is kapta a meghívót a válogatottba. Felkészítő edzőjük Kalló László és Kardos József .

Címkék: tsc ökölvívó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.