Városlista
2021. október 27, szerda - Szabina

Hírek

2021. Szeptember 16. 10:33, csütörtök | Helyi

2024-re a Bridgestone EMIA által szállított gyári elsőszerelések több mint egyötöde elektromos gépjárművekre szánt abroncs lesz

2024-re a Bridgestone EMIA által szállított gyári elsőszerelések több mint egyötöde elektromos gépjárművekre szánt abroncs lesz

A Bridgestone EMIA a 2021-es EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT alkalmából nyilvánosságra hozta, hogyan alakul át a vállalat az elektromos gépjárművek bevezetésének támogatása és az elektromos mobilitás hatékonyabbá és elérhetőbbé tétele érdekében. A Bridgestone EMIA, OE termékpalettájának már 11%-át teszik ki az elektromos autókra, gyári elsőszerelésként megjelent abroncsok - a 2019-es 4%-al szemben. Ez az érték 2024-ben várhatóan meghaladja majd a 20%-ot.

Most, 2021-ben már a világ 10 fő elektromosgépjármű-gyártójának 50%-a Bridgestone abroncsszetteket választott járműveihez,1 és Európában a 10 legkeresettebb elektromos gépjármű 50%-a egyedileg készült Bridgestone abroncsokkal rendelkezik gyári elsőszerelésként.2 A Bridgestone EMIA jelenleg abroncsfejlesztési erőforrásainak több mint 30%-át szenteli elektromos gépjárművekre szánt OE abroncsszettek gyártásának.

A mobilitás fenntartható jövőjének formálása iránti elköteleződése keretében a Bridgestone az elektromos mobilitásban óriási lehetőséget lát a CO2-kibocsátás csökkentésére és a mobilitás környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbbá tételére, különösen mivel 2025-ben az Európában értékesített új autóknak várhatóan már 20%-a elektromos gépjármű lesz.

Úttörő prémium abroncsok és abroncstechnológiák elektromos gépjárművekre

Most, amikor a mobilitás gyors változáson megy keresztül az elektromos gépjárművek és az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás irányába, a vállalat célja, hogy elérhetőbbé és hatékonyabbá tegye az elektromos mobilitást az OE-gyártók, járművezetők és flották számára azáltal, hogy úttörő prémium abroncsokat és abroncstechnológiákat fejleszt ki vezető elektromosgépjármű-gyártókkal és feltörekvő újítókkal együttműködésben.

A Bridgestone elektromos gépjárművekre szánt abroncsszettjei a vállalat ágazatvezető, fenntartható technológiáit testesítik meg, amelyek eleget tesznek az elektromos gépjárművek különleges igényeinek. Ilyenek az akkumulátor hatótávjának növelését szolgáló ologic technológia; a TECHSYN, amely jobb kopáshatékonyságot és mérsékelt gördülési ellenállást képes elérni, ugyanakkor hosszú távon csökkenti a nyersanyagfogyasztást. Továbbá a B-Silent, amely a vezető kényelme érdekében minimumra szorítja le az abroncszajt, valamint a fenntartható ENLITEN technológia, amely az abroncs gördülési ellenállását akár 30%-kal, súlyát pedig akár 20%-kal képes csökkenteni, hogy ezáltal növelje az elektromos gépjármű hatótávját és a jobb erőforrás-produktivitás révén csökkentse a környezetre gyakorolt hatást.3 2021-ben a Bridgestone EMIA OE-abroncsszettjeinek 6%-a már használta az ENLITEN technológiát. Ez az érték 2022-ben várhatóan megközelíti majd a 10%-ot.

Az elektromos gépjárművek esetében szintén fontos tényező a jármű nagyobb súlya. Ezért a Bridgestone az autógyártókkal partnerségben nagy teherbírású (HL = High Load) abroncsokat fejleszt, amelyek elbírják a nagy teljesítményű elektromos és hibrid járművek súlyát is.

A Bridgestone EMIA, hogy még inkább kiemelje elkötelezettségét az elektromos mobilitás jövője mellett, az idén bevezeti a kifejezetten elektromos gépjárművekre készült Bridgestone OE abroncsok EV jelölését annak jelzésére, hogy az abroncsok szigorú tesztelési folyamaton mentek keresztül, megkapták az autógyártók jóváhagyását, és támogatják az elektromos gépjárművek és gyártóik különleges tulajdonságait és igényeit – ezáltal biztosítékot nyújtva a hatótávval, az irányítással és az abroncs élettartamával kapcsolatban.

Partnerség a világ vezető elektromosgépjármű-gyártóival és feltörekvő újítókkal

A Bridgestone a világ vezető elektromosgépjármű-gyártóival lép partnerkapcsolatra olyan hibrid és elektromos járművek gyártásában, mint a Mercedes EQA és EQB, a BMW i3, a Fiat 500 EV, a Nissan LEAF, a Volkswagen teljesen elektromos ID.3 és ID.4 modellje, és így tovább.

A vállalat együttműködik az elektromos mobilitás területének feltörekvő újítóival is: a Bridgestone exkluzív abroncsgyártó partnere mind a Lightyearnek, a világ első hosszú hatótávú, napenergiával működő autóját, a Lightyear One-t gyártó vállalatnak – ebben a projektben kombinálták először az ologic és az ENLITEN technológiákat –, mind a Fiskernek, a hamarosan bemutatásra kerülő, teljesen elektromos Fisker Ocean gyártójának. A Bridgestone láthatárán sok más együttműködés is megjelent, formabontó új cégekkel és gyorsan átalakuló régi vezetőkkel: a testreszabott Bridgestone abroncsokat legutóbb az Audi Q4 e-tron és a Seat Cupra Born elektromos gépjárművek élvezhették.

„A mobilitás fenntartható jövőjének formálása iránti elköteleződésünk keretében a Bridgestone EMIA átalakul, hogy támogassa az elektromos gépjárművek bevezetését. Célunk, hogy az elektromos mobilitást hatékonyabbá és a járművezetők és flották számára elérhetőbbé tegyük. Ez azt jelenti, hogy élen járunk az elektromos gépjárművekre készült prémium abroncsok és abroncstechnológiák, valamint dedikált flotta- és mobilitási megoldások terén, továbbá vezető elektromosgépjármű-gyártókkal lépünk partnerségre, és az elektromos gépjárművekre felkészült kiskereskedelmi és szolgáltató hálózatot építünk ki” – mondta Emilio Tiberio, a Bridgestone EMIA operatív és műszaki igazgatója.

*1 A 10 fő elektromosgépjármű-gyártó 2021-ben (sorrendben): Tesla, Volkswagen, Wuling, Nissan, BYD, Renault, Hyundai, Audi, Peugeot és Mercedes. A Bridgestone a Volkswagennek, a Nissannak, az Audinak, a Peugeot-nak és a Mercedesnek is beszállítója.
*2 A 2021-es év 10 legkeresettebb elektromos gépjárműmodellje Európában (sorrendben): VW ID.3, VW ID.4, Tesla Model 3, Renault ZOE, Peugeot e-208, Mercedes EQB, Fiat 500, Nissan LEAF, Mercedes EQC és Peugeot e-2008. A Bridgestone beszállítóként részt vesz a VW ID.3, VW ID.4, Mercedes EQB, Fiat 500 és Nissan LEAF gyártásában.
*3 *A Bridgestone belső adatai alapján az ENLITEN technológiával és anélkül készült, azonos méretű (92Y 225/40 R18 XL) Bridgestone prémium nyári abroncsok összehasonlításáról.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 26. 08:41, kedd | Helyi

Hétmillió forintot érő hamis parfümmel furikázott

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint kétszáz üveg, hétmillió forint értékű parfümöt találtak egy személyautóban.

2021. Október 15. 00:00, péntek | Helyi

JOGpontok irodáink ÚJRA nyitva

Nyitva vannak a személyes jogsegélyt biztosító JOGpontok irodáink.

2021. Október 27. 18:26, szerda | Sport

Minden jó, ha ….

Sajnos idén nem nagyon volt olyan, hogy a Ritmus ASE mindkét támogatott párosának szerencséje van, ez a Rallye Hungary-n sem volt másként.

2021. Október 27. 18:19, szerda | Bulvár

Prémium Médiaválogatott a Spirit FM-ben megint nagyot ütött!

Katus Attila és Lui Bűvész a Spirit FM stúdiójában bűvölte el a műsorvezetőt és a szerkesztőt. Bár most semmilyen varázslatról nem volt szó, pusztán a srácok gömbérzéke és került reflektorfénybe.