Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 11. 16:42, kedd | Belföld
Forrás: ujasz.hu

28 éve hunyt el Máté Péter, özvegye nem ment férjhez

28 éve hunyt el Máté Péter, özvegye nem ment férjhez

150 dala lehetett a miénk.

Máté Péter, a magyar könnyűzene történetének egyik legkülönlegesebb alakja egészen kiskorától fogva a zenének élt, ismert művészektől tanult. Édesapja szigorúsága miatt majdnem veszélybe került zenei pályája, hiszen a családfő szerette volna, hogy fiának rendes szakmája legyen. Mindezek ellenére Péter gitározott, zongorázott, elektromos orgonán játszott. Csak nagy nehézségek árán tudott bekerülni az éterbe, de miután a rádiók elkezdték játszani dalait, óriási népszerűségre tett szert. Pályája során mintegy 150 dalt komponált, melyek azóta sem veszítettek népszerűségükből. 1984. szeptember 9-én hunyt el szívinfarktusban, két gyermek apjaként. Az énekes özvegye, Edit asszony hatalmas tisztelettel emlékezik férjéről.
– Sokat gondolok rá. Elpakoltam a fotókat, mindent, ami rá emlékeztetett, gitárját is őrzöm. Nem mentem férjhez, mégsem vagyok magányos, itt a család. Péter az életem kiszakíthatatlan része, nincs nap, hogy ne gondolnék rá. Ha hallom egy dalát, most is megborzongok, előtörnek az emlékek, és ő látja odafentről, hogy boldog vagyok az unokáinkkal – nyilatkozta az özvegy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: