Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Július 04. 11:11, hétfő | Helyi

28 milliós fejlesztés a BOBICO Kft-nél

28 milliós fejlesztés a BOBICO Kft-nél

Pénteken lezárultak az oroszlányi BOBICO Kft. szerelőcsarnokának bővítési, fejlesztési munkálatai, a 28 millió forint értékű beruházáshoz több mint 13 millió forint uniós támogatást nyert el a cég. A projekttel a társaság eddigi fo

2009 szeptemberében kezdődött el az a beruházás, mellyel az Oroszlány külterületén (régi Duna Cipőgyár) található, 270 négyzetméteres szerelőcsarnokát 351 négyzetméteresre növelte a BOBICO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A 28 millió forint értékű, 13 286 284 Ft-os uniós támogatással megvalósult fejlesztés a bővítés mellett a meglévő csarnok villamossági korszerűsítését, nyílászárók cseréjét, homlokzati hőszigetelést, álmennyezet kialakítását, az ipari kapu cseréjét, s új kerítés építését is tartalmazta.
A társaság, amely tevékenységi körében található épületek bontása, gépi és kézi földmunka, tereprendezés, belföldi szállítás, fuvarozás, autópálya, út, repülőtér, híd építése, tavak, átereszek, csatornák tisztítása, a projekttel az eddigi, folyamatos fejlődését kívánja biztosítani, alkalmazottai létszámát is növeli, a jelenlegi ötről hétre.
Csóra György tulajdonos, ügyvezető-igazgató pénteken munkatársai körében elmondta: gyarapodó megrendeléseik száma tette szükségessé munkagépeik folyamatos rendelkezésre állását, illetve azt, hogy karbantartásukról minél gyorsabban,  költséghatékonyabban gondoskodjanak. Az uniós támogatással megvalósult projekt egyik legfontosabb előnye, hogy az eddig kihasználatlan épületrészek is funkcióhoz jutottak. Saját irodahelyiséget alakítottak ki, s fémmegmunkáló műhelyt, amely a mindennapi feladatellátáshoz szükséges, eddig külső forrásból, igen magas áron beszerzett termékeket állít elő. Összességében egy olyan korszerű szerelőállomás jött létre, amely megfelel a kor igényeinek és követelményeinek, emellett az új szociális blokkoknak köszönhetően az alkalmazottak munkakörülményei is színvonalasabbá váltak.

Az oroszlányi BOBICO Kft-t 2001-ben alakult, rendelkezik a hulladékgazdálkodási törvény által előírt országos szállítási és begyűjtési engedéllyel, s az ISO 14001:2005. és ISO 9001:2009. minőségirányítási és környezetirányítási rendszerét is kiépítették. A társaság négy év alatt majdnem megkétszerezte bevételét, amely tavaly meghaladta a 135 millió Ft-ot.

Az önerőből kialakított és folyamatosan bővített gépparkjának értéke mára eléri a 110 millió forintot, a járművek között 8 kisbusz, 10 teherautó, 1-1 konténeres szállító, kisteherautó, csatornatisztító, s nehéz- valamint kisgép szállító tréler található. A cég 6 bobcattal, ugyanennyi forgókotró, 2 kotró-rakodó kombigéppel rendelkezik, de természetesen a tevékenység ellátásához szükséges valamennyi további gépi és kézi szerszám a rendelkezésére áll.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.