Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 22. 11:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - Fotók: police.hu

5000 forintért vertek agyon egy sörösüveggel egy idős asszonyt Tatabányán

5000 forintért vertek agyon egy sörösüveggel egy idős asszonyt Tatabányán

Vádat emeltek egy 20 éves férfi ellen, aki a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerint súlyosan bántalmazott egy 87 éves asszonyt tavaly októberben tatabányai otthonában, mert tőle akart pénzt szerezni.

Az idős nő két nappal később belehalt sérüléseibe – közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a férfi néhány hónappal korábban szabadult a börtönből. Jövedelme, munkahelye nem volt. Hajléktalanként élt, az egyedül élő asszony lakásával szemközti garázsban húzta meg magát, és rendszeresen bejárt a nőhöz, cigarettát, kisebb összegeket kért tőle.

A tél közeledtével a vádlott a nagybátyához szeretett volna költözni, aki pár ezer forintot kért ezért, majd rávette, hogy az asszonytól szerezzen pénzt, akár erőszakkal is.

2017. október 1-jén reggel mindketten a nő lakásához mentek, a rokon kint várakozott, a fiatal férfi pedig bement a nyitott kertkapun, a neki háttal ülő asszonyt egy sörösüveggel kétszer, majd ököllel többször megütötte, ezután fejbe rúgta, és össze-vissza verte.

A támadó végül az asszony konyhai szekrényben lévő pénztárcájából kivett ötezer forintot, a sörösüveg szilánkjait a szemetesbe dobta, majd a vérző sértettet magára hagyva kiment a lakásból.

A férfiak a pénzt egymás között elosztották.

Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, a mentőket a szomszédok értesítették. A nő két nap múlva a kórházban meghalt.

A főügyészség a fiatal férfit minősített emberöléssel, míg társát – aki a gyilkosságban nem vett részt – felbujtóként elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolja.

Címkék: emberölés, tatabánya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.