Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Március 29. 10:41, kedd | Helyi

62 érmet szereztek a magyar kempósok Portugáliában

62 érmet szereztek a magyar kempósok Portugáliában

Öt 14 éven aluli és 13 felnőtt versenyző vett részt a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség válogatottjának tagjaként a Portugáliában megrendezett, sorrendben a hatodik All Styles World Championship-en, amelyről a magyarok 62 éremmel érkeztek haza.
A vasárnap zárult nyílt harcművészeti világbajnokságon 70 ország ötezer versenyzője küzdött a dobogós helyezésekért, a honi válogatott tagjai 25 arany-, 22 ezüst- és 15 bronzérmet gyűjtöttek be.
A rendkívül szép és irigylésre méltó éremgyűjteményt Budai Anita, a környei Gyémánt Kempo Sport Egyesület 13 esztendős sportolója négy csillogó világbajnoki éremmel gazdagította. Bognár Levente (2 dan Gyémánt Kempo SE) tanítványa igazolta a mester előzetes várakozását, s brillírozott a küzdelmi számokban: a Light-kick után a dobogó legmagasabb fokára állhatott, Semi-Contact-ban és Gi grappling/földharc-ban ezüstérmet szerzett, míg fegyveres formagyakorlata bronzérmet eredményezett.
Anita a világbajnokságot megelőző, februári ifjúsági Országos Bajnokságon hat versenyszámban indult, azt a megmérettetést négy arany- és két ezüstéremmel zárta. Akkor már javában tartott a VB-re való felkészülése, amely egy évet vett igénybe, ebből az aktív, célirányosan fókuszált időszak az utolsó 5 hónap volt, miközben az iskolát sem hanyagolta el. Felnőtteket megszégyenítő elszántsággal és kitartással készült szigorú edzésterv alapján, négy edzéshelyen négy felkészítő mester szakmai irányításával, akiknek ezúton is köszöni a támogatást és a segítséget.
A mesterek:
Takács Attila 5 dan Profi Kempo Akadémia Székesfehérvár
Palotás Ferenc 5 dan Kismészáros SE Budapest
Ferenczik József 3 dan Csákvár HSE
Bognár Levente 2 dan Gyémánt Kempo SE

Köszönet továbbá Környe Község képviselő-testületének, amely 220 ezer forintos támogatást biztosított Anitának a versenyen való részvételének közvetlen költségeire (utazás, szállás, étkezés, nevezési díj), illetve a Schlepp és Fülöp Villamos Szolgáltató Kft-nek a nyújtott támogatásért, valamint mindenkinek, aki szurkolt Anitának, és a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség válogatottjának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.