Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Október 16. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A 3D-s mammográfia jobban látja a szöveteket

A 3D-s mammográfia jobban látja a szöveteket

A 3D-s technológiával sokkal részletesebben és jobban láthatóak a női mell szövetei, mint a hagyományos két dimenziós technológiával. A 3D ugyanis lehetővé teszi a kamera számára, hogy mindenféle átfedést eltávolítson az útból és tisztábban lássa a mellszöveteket - írja a Fox News.

A 3D technológia lehetővé teszi az egész mell részletes átvizsgálását, így pontosabb információkat tud adni az esetleges elváltozásokról az így készült mammográfia, mint a hagyományos.

Ez különösen a sűrű mellszövettel rendelkező nőknél előnyös, ugyanis az ő szövetük összetéveszthető a rákos szövetekkel, és a hagyományos mammográfia nem mindig tud különbséget tenni az egészséges és a daganatos sejtek között, ezért sokszor ad tévesen pozitív eredményt, vagy fordítva.

A szerkezet egyébként hasonlóan működik, mint a hagyományos mammográfia, a melleket két fémlemez közé helyezik, és röntgenképet készítenek róluk. Ezt követően a számítógép nagy felbontású képpé alakítja a felvételt, így a monitoron keresztül az orvosok részletesen át tudják vizsgálni azt. Az új 3D-s technológiával ráadásul a kisebb elváltozások is észrevehetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során