Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Március 19. 09:53, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A bankok támogatják a bejelentett gazdasági intézkedéseket

A bankok támogatják a bejelentett gazdasági intézkedéseket

Támogatják a pénzintézetek a magyar kormány által szerdán bejelentett gazdasági intézkedéseket a hitelek tőke- és kamatfizetésének felfüggesztéséről.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán bejelentette: az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét. A kormányfő a facebook-oldalán közzétett videóban a koronavírus-járvány miatt hozott gazdasági, munkahelyvédelmi intézkedéseket ismertette. Ezek része az is, hogy június 30-ig meghosszabbítják a rövid lejáratú vállalkozási hiteleket. A csütörtöktől felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíjmutatóját (thm) pedig a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékban maximálják - ismertette a miniszterelnök.

Az OTP Bank az MTI-vel közölte, hogy a járvány több szektorban már most komoly negatív hatással van a gazdaságra is. Azt írták, hogy hatékony megoldás a magyar kormány bejelentett intézkedéscsomagja, amely szinte azonnali könnyítéseket tartalmaz a hitellel rendelkező vagy hitelt felvenni szándékozó állampolgárok és vállalatok számára. Ugyan a részletszabályok nem ismertek még, de az OTP Bank támogatja az eddig bejelentett intézkedéseket

Az OTP-csoport kiszámíthatóan működő régiós nagyvállalat, amely jelentős tőkével, likviditási többlettel rendelkezik. A gazdasági kihívások a bank stabil, hatékony és jövedelmező működését nem veszélyeztetik, így a szükséges mértékben a bank hozzájárul a gazdaság és az ügyfelek védelméhez - írták.

Az MKB Bank közölte: folyamatosan értékelik a koronavírus gazdasági következményeivel kapcsolatos hazai és nemzetközi helyzetet. Elkötelezettek abban, hogy támogassák a kormányzati szándék megvalósulását. Együttműködésükkel kívánják segíteni a koronavírus negatív gazdasági következményeinek enyhítésére irányuló közös megoldáskeresést a kormánnyal, az MNB-vel, a Bankszövetséggel és a piaci szereplőkkel.

Az Erste Bank üzleti tervének alakítása során figyelembe veszi, hogy a mostani időszakban többen szorulnak közvetett és közvetlen pénzügyi vagy nem anyagi jellegű támogatásra. A pénzintézet, a Magyar Bankszövetséggel együttműködve, a járvány kezdete óta dolgozik különböző megoldásokon, hogy ügyfeleit segítse. Az Erste álláspontja szerint a most bejelentett intézkedések a banki ügyfelek fizetőképességének megőrzését segítik, de végrehajtási részleteket csak a jogszabály ismeretében tudnak majd közölni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során