Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 14. 16:50, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A börtönből telefonált és csalt ki pénzt

A börtönből telefonált és csalt ki pénzt

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki elítéltként a börtönből telefonon zsarolt ki 19 embertől csaknem kétmillió forintot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a jelenleg rablás miatt jogerős fegyházbüntetését töltő vádlottat 2017-ben és 2018-ban egy budapesti börtönben tartották fogva. A férfi több, ismeretlen módon megszerzett mobiltelefonnal véletlenszerűen, illetve a rabtársaitól kapott tippek alapján hívott fel embereket, és magát bírósági végrehajtónak kiadva azzal fenyegette meg őket, hogy rendőrségi támogatással ingóságokat foglalnak le a lakásukban, ha egy órán belül átutalással nem fizetik ki - egyébként a valóságban nem létező - tartozásukat.

A vádlott a beszélgetések alkalmával többször azzal fenyegetőzött, hogy a végrehajtók nemcsak rendőri segítséget vesznek igénybe, hanem lakatost visznek magukkal a lakás kinyitásához - ismertette a főügyész.

Hozzátette, nemfizetés esetén rendőri előállítást is kilátásba helyezett, a kételkedő sértetteket pedig becsületsértés miatti feljelentéssel fenyegette meg.

A férfi fenyegetései komoly félelmet keltettek a sértettekben, akik közül 19-en csaknem kétmillió forintot utaltak át a vádlott ismerőseinek bankszámláira, 30 embert azonban nem sikerült átvernie - közölte Martossy György.

Megjegyezte, az ismerősök az átutalt pénzt felvették és a vádlottnak továbbították, ellenük az ügyészség pénzmosás miatt emelt vádat.

A hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettével és üzletszerű csalás vétségével vádolt, többszörös visszaesőnek minősülő férfi büntetőpere a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni