Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Május 26. 09:16, péntek | Helyi

A Budapest Bajnoki cím is a környei hölgyek zsebében

A Budapest Bajnoki cím is a környei hölgyek zsebében

Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye után a Budapest Bajnokság legfényesebben csillogó serlegét is begyűjtötte a Környe Sportegyesület női labdarúgó csapata.

Arról, hogy a Budapest Bajnokságban méressék meg magukat, a hölgyek döntöttek, s bár egyetlen vereséget szenvedtek el, a végjáték bővelkedett izgalmakban.
Új edzővel, Mészáros István vezetésével vágott neki a felkészülésnek az évadban a környei női labdarúgócsapat, a tréner az egyesületnél szakosztályvezetői feladatokat lát el, és egyben az utánpótlás fiú csapatoknál is edzősködik. Korábban a hölgyek sikerrel szerepeltek már a Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyei Bajnokságokban, s mint a mester elmondta, a nevezésről a lányok döntöttek, mivel a kiírtak alapján a Budapest Bajnokság tűnt a legszínvonalasabbnak. Az első pár meccs után hamar kiderült, hogy igazából két csapattal, a Komárommal és a METIS-el kell megküzdeniük a bajnoki címért, és a Duna parti város kapcsán ez szó szerint realizálódott is.
A környei hölgyek a bajnokság során mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el, de három mérkőzésük is döntetlennel zárult, így rendkívül izgalmassá és többesélyessé vált a végjáték. Az utolsó meccsre Komáromba utaztak azzal a tudattal, hogy győzelem esetén bajnokként, döntetlennel zárva ezüstérmesként, vereséget szenvedve harmadik helyezettként hagyják el a pályát, de az edző ironikusan ezt úgy summázta, hogy a csapatnál ez már megszokott, szeretik izgalmassá tenni a bajnokság végét... A tényekhez viszont az is hozzátartozik, hogy a meccs időpontja nem volt túl kedvező a csapat számára, hiszen négy meghatározó játékosnak is leszervezett, nem odázható programja volt aznap, ezért már másfél hónappal korábban benyújtották a halasztási kérelmet az ellenfélhez, amely egyáltalán nem bizonyult rugalmasnak: semmilyen más időpontot nem fogadtak el... A környeiek tehát igencsak megfogyatkozva vágtak neki az útnak, de szerencsére két „régi”, tavaly óta aktívan nem focizó játékossal sikerült kiegészíteni a létszámot.
Mindezek tudatában az ellenfél – Mészáros István megfogalmazása szerint – magáénak érezhette a győzelmet és bajnoki címet, hiszen már az első sípszó elhangzása előtt a mérkőzést követő ünneplésre készültek… De azért senki nem gondolhatta, hogy 8-szoros bajnokcsapatként feltett kezekkel fogunk kimenni a pályára. Mondhatom, hogy a csapat olyan szervezetten és csapatként játszott, hogy már az elején éreztettük az ellenféllel: igenis van keresni valónk! Aztán szerencsére gyorsan, már a 18. percben megszereztük a vezetést, és mivel mindenki hatalmas szívvel és lélekkel tette oda magát, meg is tartottuk: a meccs 1-0-s győzelmünkkel zárult, tehát megnyertük a bajnokságot! – idézte fel az edző.
A Komáromban szereplő csapat tagjai voltak: Terdik Tamara, Zemplényi Zsófia, Fábián Zina, Pécsváradi Dorina, Raffainé Békefi Alexandra, Baloghné Szalai Szandra, Cserháti Renáta, Eignerné Schlapak Brigitta, Ősz Csenge. Csere: Mohos Kitti, Balatoni Dóra, Csánk Mónika. Gólszerző: Eignerné Schlapak Brigitta

A bajnokcsapat tagjai: Raffainé Békefi Alexandra (csapatkapitány), Terdik Tamara, Králl Orsolya (kapusok), Hribár Anett, Eignerné Schlapak Brigitta, Mohos Kitti, Pécsváradi Dorina, Csánk Mónika, Baloghné Szalai Szandra, Cserháti Renáta, Molnár Zsuzsanna, Belány Brigitta, Fábián Zina, Zemplényi Zsófia, Pászti-Dodonka Hajnalka, Ősz Csenge, Balatoni Dóra, Szabad Patricia (U18), Lendvai Eszter (U16), Majtán Luca (U16), Kerék Imola (U16)

Raffainé Békefi Alexandra búcsúzik...
Az most még nem ismert, hogy a csapat a következő évben melyik bajnokságban indul, szóba Fejér és Pest megye jöhet. Az viszont biztos, hogy ha bajnoki mérkőzésen fel is ölti valaki a 13-as mezt, az nem Raffainé Békefi Alexandra lesz.
Búcsúzni szépen kell, azt hiszem bajnokként a legszebb... Sajnos az utóbbi időben nagyon kevés szabadidőm jut a magánéletemre, ezért úgy döntöttem, hogy valamit le kell adni. A döntés nagyon nehéz volt, hiszen feladom a játékos pályafutásom, ami nagyon sok évig a szenvedélyem volt. Biztos nem lesz egyszerű 22 év után, de azért teljesen nem szakítok a labdarúgással, hiszen az edzősködést folytatom tovább. Gratulálok a csapatnak az idei bajnoki címhez, pedig ezúttal nem volt egyértelmű cél a dobogó legmagasabb foka, inkább már azt tettük elsődlegessé, hogy a mérkőzésekre teljes csapatként össze tudjunk állni és focizzunk egy jót hétvégenként. Végül így sikerült, amiért természetesen cseppet sem szomorkodunk! – fogalmazott Szasza, aki a 22 éves játékos múlt mellett azzal is dicsekedhet, hogy 6 esztendőn keresztül töltötte be a csapatkapitányi posztot.
A környei hölgy labdarúgók háza tája a felnőttek mellett az U16-os csapat sikerétől is zengett a héten, miután a lányok megnyerték a Komárom-Esztergom Megyei Bajnokságot. Szasza rájuk is nagyon büszke, s reméli, hogy hamarosan az U18-as korosztály kapcsán is hasonló sikerekről számolhat be, hiszen nekik még hátravan két meccsük, és esélyesek dobogós helyezésre. Remélem velük is sikerül helyet foglalni a dobogón, hiszen úgy lenne csak igazán teljes az egyesület női csapatainak az éve. Ez mindenképpen biztató a jövőre nézve, hogy jó utánpótlás csapat van mögöttünk, akikből a továbbiakban is bátran lehet meríteni a felnőttek közé. – fogalmazott a távozó csapatkapitány.

Címkék: környei női foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.