Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2011. December 20. 07:57, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A cigarettáról való leszokás után boldogabb az élet

A cigarettáról való leszokás után boldogabb az élet

A dohányzásról való leszokás nem könnyű, de egyre többen teszik meg ezt a nehéz lépést egészségük érdekében.

A szakértők azonban arra is felfigyeltek, hogy ezeknek az embereknek nemcsak a krónikus betegségekre lesz kisebb az esélyük a leszokás után, hanem jelentősen javul az életminőségük is.

A leszokás nehéz, de nem lehetetlen, és a friss eredmények is azt támasztják alá, hogy megéri megpróbálni. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis azoknak az életében, akik leteszik a cigarettát, nem nő a stresszes helyzetek száma, éppen ellenkezőleg: nyugodtabbak, kedélyesebbek lesznek - írja az Annals of Behavioral Medicine.

A kutatók elméletüket egy követéses vizsgálatra alapozzák, amelyben olyan emberek vettek részt, akik leszoktak a dohányzásról. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik kitartottak döntésük mellett, három évvel a nagy elhatározás után kevesebb stresszről és jobb általános kedélyről számoltak be, mint azok, akik nem voltak képesek abbahagyni a dohányzást.

A tudósok szerint eredményeik nagy előrelépést jelenthetnének a leszokást segítő programok fejlesztésében, hiszen a jövőben az életminőség emelkedésével is motiválhatnák a leszokni vágyókat. Hozzátették ugyanakkor, hogy az ok-okozati kapcsolat egyelőre nem bizonyított, így első lépésként ezt kell alátámasztaniuk.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.