Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 09. 05:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A csúcs után csökken az influenzások száma

A csúcs után csökken az influenzások száma

A múlt héten tetőzött az influenzajárvány, január 30. és február 5. között az előző héthez képest 10 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak az országban

- olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében. A közzétett adatok szerint az 5. naptári héten összesen mintegy 92 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

Tíz megyében csökkent, a fővárosban, továbbá három megyében - Somogyban, Tolnában és Zalában - nem változott és hat megyében mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

A kormegoszlás nem változott lényegesen az előzőz heti adatokhoz képest: az influenzaszerű megbetegedések gyakorisága a 3-5 évesek és a 6-14 évesek között volt a legmagasabb, majd őket követték a 15 és 34 év közöttiek.

A járványok tizenhárom óvodát, tizenegy általános iskolát, egy-egy bölcsődét, óvodát és bölcsődét, valamint gimnáziumot érintettek - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.