Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2013. Február 16. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A daganatos betegségek egyik fő okozója az alkohol

A daganatos betegségek egyik fő okozója az alkohol

Sokan azt hiszik, hogy az alkoholfogyasztás nem járul hozzá a rák kialakulásához, egy új jelentés azonban ennek ellenkezőjét állítja. Eszerint minden harmincadik daganatos megbetegedésből bekövetkező halál az alkoholfogyasztás miatt következik be - írja a Health Day.

A kapcsolat az alkoholfogyasztás és a mellrák kialakulása között ennél még szorosabb volt, ott az halálozási esetek 15 százalékáért felelős az ital. A mérsékelt alkoholfogyasztás sem megoldás, ugyanis az esetek többségében a daganatos betegségben szenvedők 1,5 vagy annál kevesebb pohárral ittak alkoholt egy nap.

Ahogy azt a kutatók várták, a nagyobb mértékű alkoholfogyasztás nagyobb kockázattal járt, de azt is megállapították, hogy 'biztonságos' mértékű alkoholfogyasztás nem létezik.

Igaz, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztásnak, mint a vörösbornak vannak jótékony hatásai a szívre, de összességében azt állapították meg, hogy az alkoholfogyasztás tízszer annyi halálesetet okoz, mint amennyit megakadályoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 08:00, szerda | Belföld

Sziget - Ötven helyszín, ezernél is több program

Ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget a Sziget. A fesztivált, amelyen idén mások mellett Kylie Minogue, Liam Gallagher és Martin Garrix is fellép, 30. alkalommal rendezik meg, ezúttal augusztus 7-től 12-ig.

2024. Augusztus 07. 07:37, szerda | Belföld

KSH: Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Júniusban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,6 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal mérséklődött - írja a statisztikai hivatal.

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.