Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2015. Február 23. 10:02, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A Dal - A Leander Rising nyerte az online akusztik szavazást

A Dal - A Leander Rising nyerte az online akusztik szavazást

A Leander Rising nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyéhez, A Dalhoz kapcsolódó versenyt, amelyben a közönség a számok akusztikus verzióra szavazhatott. A Leander Rising ezzel a produkcióval felléphet A Dal február 28-i döntőjének showműsorában.

A Dal hivatalos oldalán, a mediaklikk.hu/dal-on vasárnap éjfélkor lezárult online szavazást a Leander Rising Lőjetek fel című dalának akusztikus változata a voksok 43,26 százalékával, 14572 szavazattal nyerte, megelőzve Antal Timit, aki a Woke Up This Way-jel 33,45 százalékot (11267 szavazatot) kapott. A Spoon Keep Marching On című dalának akusztikus előadása 10,76 százalékkal (3623 vokssal) harmadik lett.
A szavazás egy Facebook-applikáció segítségével történt, és a január 24-i első elődöntőtől kezdve zajlott. Az akusztikus felvételeket A Dal 30 elődöntős előadója a Petőfi Rádió Bródy Sándor utcai 8-as stúdiójában rögzítette. A mediaklikk.hu/dal oldalon lehetett megnézni az akusztikus verziók videóit és naponta egyszer szavazni a Facebookon. A felvételeket feltöltötték a YouTube-ra is. A három elődöntőből hat-hat akusztikus dal jutott a középdöntőbe az online szavazatok alapján, ezt követően erre a 18 dalra lehetett az utolsó középdöntő (február 21., szombat) utáni vasárnap 24 óráig szavazni.
A győztes Leander Rising az akusztikus produkcióval szerepelhet A Dal február 28-i döntőjének showműsorában, emellett később egy teljes akusztikus koncertet adhat a Petőfi Rádió műsorában. A Dalhoz kapcsolódó első akusztikus versenyt tavaly a Muzikfabrik nyerte.
A 2009 óta létező Leander Rising (tagjai: Köteles Leander - ének, basszusgitár; Takács József - gitár; Vörös Attila - gitár; Budai Béla - dob) metálzenét játszik, és eddig két stúdióalbumot készített: a Szívidomár 2012-ben, az Öngyötrő tavaly jelent meg. A Lőjetek fel (szerző: Leander Rising) eredeti változata A Dal második elődöntőjéből nem került tovább a középdöntőbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.