Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 20. 11:34, péntek | Helyi önkormányzati

A dél-koreai nagykövet látogatása

A dél-koreai nagykövet látogatása

Nam Gwan-pyo Dél-Korea magyarországi nagykövete pénteken Tatabányára látogatott.

A Városházán Schmidt Csaba polgármester tájékoztatta a diplomatát a megyeszékhely múltjáról, a település fejlődéséről, a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés eredményeiről.A megbeszélésen részt vett Halász-Szántói Emese, a Gazdaság Fejlesztő Szervezet Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Birizdó Imre, az Ipari Projekt Hungary Kft. képviseletében. A nagykövet a nap folyamán felkereste a Tatabánya-Környe Ipari Parkot is, ahol 2011 nyarán adták át a Samsung Chemical Magyarország Kft. új üzemét, ahol autókhoz, televíziókhoz és telefonokhoz gyártanak műanyag alkatrészeket. Mint ismeretes, Dél-Korea néhány évtized alatt vált Ázsia és a világ egyik vezető gazdasági hatalmává, az országot az gyors ütemű fejlődés és a dinamikusság jellemzi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba