Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 09. 13:53, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu

A Google-nak fizetnie kell a hírekért

A Google-nak fizetnie kell a hírekért

A keresőcégnek valószínűleg fizetnie kell majd a francia média tartalmaiért.

Néhány nappal a Google Hírek brazíliai bojkottja után most Franciaországban is forró lett a keresőcég lába alatt a talaj, hiszen a helyi média képviselői szeretnék kierőszakolni, hogy a vállalatnak fizetnie kelljen szolgáltatásba bekerülő tartalmak (címek és bevezetők) után.

Brazíliával ellentétben a téma tárgyalása Franciaországban a legmagasabb szinteken zajlik, a befolyásos médiamoguloknak hála már az asztalon hever egy konkrét törvényjavaslat, amely elfogadása esetén a Google számára nem lenne többé opcionális a kérdéses tartalmak utáni fizetés.

Természetesen a keresőcég nem kíván közvetlenül egy fillért sem visszaforgatni a kiadókhoz, a jelenlegi álláspont szerint a szabályozás életbe lépése esetén egyszerűen eltávolítanak minden olyan forrást a hírekből, amely után fizetniük kellene, ez a francia média színét-javát érintené. A megoldás senki számára sem megfelelő: a Google tartalmakat, míg a hírportálok látogatókat veszítenének, végső soron pénzügyileg senkinek sem érné meg a hírek szolgáltatás romba döntése.

Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy a törvényjavaslat valamikor az év végén át fog menni az állami gépezeten. Francois Hollande, az ország miniszterelnöke a hírek alapján még hétfőn tárgyalt ezen ügyben a Google vezérigazgatójával, a megbeszélésen pedig a források szerint megpedzegette Eric Schmidtnek, hogy a lehető legkedvezőbb ár kicsikarása miatt érdemes lenne a keresőcégnek rövid időn belül megegyeznie a média képviselőivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.