Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Július 19. 10:46, kedd | Helyi

A gyermek- és cicabarát szépkorú

A gyermek- és cicabarát szépkorú

Zábráczki Gézáné július közepén ünnepelte 90. születésnapját, az évforduló alkalmából dózsakerti otthonában köszöntötte Bereznai Csaba alpolgármester.

Bár Erzsi néni ősei lengyelek, ő maga nyolc testvérével együtt már Felsőgallán született és sokáig a VI. telepen élt, majd Bánhidán lakott. A városrész postásaként dolgozott egészen gyermekei, három fia születéséig.
Erzsi néni tíz éve szívritmus-szabályozót kapott, a betegsége után fia vette magához a dózsakerti lakásba. A mai napig tevékenyen, a háztartást segítve tölti mindennapjait, fia és cirmos cicája társaságában. A néni nagy örömére hat unokája és nyolc dédunokája is gyakori vendég náluk. A szépkorú egy egyéves ükunokával is büszkélkedhet.
„Ha napközben egyedül vagyok, sok minden eszembe jut, elsősorban a régmúlt történéseire emlékezem” – fogalmazott Erzsi néni. Hozzátette, a szemei előtt vannak az utcák, a lakhelyek, azok a szórakozóhelyek, ahova fiatal korában járt.
Szívgyengülését követően havonta ellenőrzik Erzsi néni egészségi állapotát, aki édesapjára hasonlítva „szívósnak” tartja magát. Dolga van még a világban, a gyermekeknek szüksége van Erzsi mamára, dédire – ezt üzente álmában a közelmúltban a hölgy édesapja.
A szépkorúnak Bereznai Csaba jó egészséget kívánt, hogy még sokáig élvezhesse unokái társaságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.