Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2012. Május 06. 07:11, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

A hatodik helyről indulhat Michelisz

A hatodik helyről indulhat Michelisz

Michelisz Norbert a hatodik, Wéber Gábor pedig a 16. helyről vághat neki a túraautó-világbajnokság (WTCC) Hungaroringen sorra kerülő vasárnap délelőtti versenyének.

Michelisz egy jól sikerült gyors körrel a hatodik pozícióban végzett a szombati időmérő edzés első részében, így továbbjutott a 12 leggyorsabb részvételével megrendezett második szakaszba. Wéber legjobb körideje ugyanakkor csak a 17. helyre volt elég a 22 autót felvonultató mezőnyben, utóbb azonban a 13. Alberto Cerquit és a 19. Tom Coronelt a parc fermére vonatkozó szabályzat megsértése miatt a mezőny végére sorolták, így Wéber egy helyet előrelépett.

Michelisz az időmérő második részében is a hatodik legjobb időt futotta, ez azt jelenti, hogy a második, vasárnap délutáni állórajtos versenyt – melyben a WTCC szabályainak megfelelően az időmérő első tíz helyezettjének sorrendje megfordul – az ötödik helyről kezdheti meg. „Azt gondolom, az első futamban szerencse is kell a dobogós hely megszerzéséhez, inkább arra koncentrálnék, hogy minél több pontot szerezzek összetettben, valamint a nem gyári pilóták versenyében – nyilatkozta Michelisz az időmérő után. – A második versenyen már bármi megtörténhet, tudjuk, hogy az autónkkal állórajtnál akár két-három sort is előre lehet lépni, remélem, hogy a délutáni futamon nagyon jó eredményt érek el.”

Wéber az edzés után azt mondta, váltóproblémái miatt nem tudott jobb időt autózni, s nagyon bosszús a teljesítménye miatt. „Hazai pályán, saját közönség előtt természetesen nem ilyen eredménnyel szerettem volna zárni az időmérőt – fogalmazott. – Bosszantó, hogy technikai probléma akadályozott meg a jobb szereplésben. Bízom abban, hogy az állórajtos második futamban jól sikerül majd a startom.”

Az időmérő edzés végeredménye:
1. Yvan Muller (francia, Chevrolet) 1:54.503 perc
2. Robert Huff (brit, Chevrolet) 1:54.770
3. Alain Menu (francia, Chevrolet) 1:54.993
...6. Michelisz Nobert (BMW) 1:55.322
...17. Wéber Gábor (BMW) 1:56.542

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 23:28, péntek | Sport

Versenyzői rutinja a Top15-be repítette Gender Tamás Juniort!

Gender Tamás Junior a WSK - Open Series International Circuit La Conca - OKJ kategóriában 2024.05.07-11. között versenyzett.

2024. Május 24. 08:59, péntek | Sport

Dobogós helyekkel zárta a Pünkösdi Rallycross Fesztivált a Korda Racing

Négy hét után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a Magyar Rallycross Bajnokságban. A nemzeti mezőny Húsvét után újra a RabócsiRingen mérhette össze erejét.

2024. Május 24. 08:03, péntek | Sport

Orosz Pál: nem volt elegáns Stankovic távozása

Nem volt elegáns Dejan Stankovic vezetőedző múlt heti távozása a Ferencvárostól Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint.

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.