Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Március 15. 12:38, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

A hó fogságában indult be a szülés a nőnél

A hó fogságában indult be a szülés a nőnél

Továbbra is kaotikus a helyzet az M1-es és az M7-es autópályákon. A sztrádák annak ellenére életveszélyesek, hogy minden kotrót bevetettek. Egy nő szülni kezdett a hó fogságában.

Az M7-es autópálya továbbra is életveszélyes annak ellenére, hogy hókotrók dolgoznak az adott útszakaszon – számolt be róla a Hír Televízió helyszíni tudósítója. Amint eltolták a havat a hókotrók, 15-20 perc múlva a szél 1,5-2 méteres hófalakat emel ismét – tette hozzá.

Az autópályán indult be a szülés

Sokan az utakon vesztegeltek éjszaka is, köztük egy anyuka két kisgyermekével, azonban mostanra elfogyott az üzemanyaguk. Vajúdás közben egy nőt vittek a katasztrófavédelmisek, a rendőrök és a mentősök közös erővel a kórházba.

Több mint ezer helyszínen kellett beavatkoznia a katasztrófavédelemnek, százezer ember maradt áram, tízezer ember vízszolgáltatás nélkül. Több mint nyolcezer embert kellett elhelyezni átmeneti szállásokon. Több megyében sok fő- és mellékút vált járhatatlanná a hófúvások miatt. Nyolc megyében piros riasztás van érvényben. A vonatok késnek, a buszok egy része el sem indul. Katasztrófahelyzet alakult ki az országban, emiatt Pintér Sándor belügyminiszter péntek délelőtt riadót rendelt el. A honvédség T-72-es harckocsikat indított útnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 07:51, csütörtök | Belföld

NAV: a lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát

2024. Augusztus 08. 07:50, csütörtök | Belföld

Brüsszeli hazugsággyárról beszélt Szijjártó Péter

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Augusztus 08. 07:46, csütörtök | Belföld

Ócsán zajlik a területvédelmi tartalékosok vegyvédelmi kiképzése

Ócsán zajlik a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által elindított Szeretem, megvédem! elnevezésű toborzókampány keretében már bevonult katonák vegyvédelmi és tűzakadály kiképzése

2024. Augusztus 07. 08:00, szerda | Belföld

Sziget - Ötven helyszín, ezernél is több program

Ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget a Sziget. A fesztivált, amelyen idén mások mellett Kylie Minogue, Liam Gallagher és Martin Garrix is fellép, 30. alkalommal rendezik meg, ezúttal augusztus 7-től 12-ig.