Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Augusztus 28. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A hónap végéig tesznek javaslatot az árakról

A hónap végéig tesznek javaslatot az árakról

Még nem kapta meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az energia hivatal javaslatát az új távhőtarifákról.

Az árváltozás mértékéről a hivatal megkérdezte az érintett önkormányzatokat, a helyhatóságok abban bíznak, hogy az esetleges drágulás nem haladja majd meg az inflációt. Az ármegállapítás joga egy tavaszi törvénymódosítással került át a képviselő-testületektől az energetikáért felelős fejlesztési miniszterhez. A szaktárca államtitkára előzetesen annyit mondott: az állam nem kényszerítheti veszteséges működésre a hőerőműveket és a távhőszolgáltatókat. Bencsik János azonban hozzátette, a kormányzat azzal is tisztában van, hogy a fogyasztók jelentős része a távfűtés piaci árát nem tudja megfizetni, ezért kordában tartanák az árakat. A Magyar Energia Hivatalnak augusztus 31-ig kell eljuttatnia a javaslatot a minisztériumnak. (lm)

hírTV

Címkék: távhő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.