Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2023. Július 15. 14:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A jövő hét elején kifejezetten forró légtömeg tölti ki a Kárpát-medence térségét

A jövő hét elején kifejezetten forró légtömeg tölti ki a Kárpát-medence térségét

Szombaton az ország nagy részére már visszatér a kánikula, a jövő hét elején pedig kifejezetten forró légtömeg tölti majd ki a Kárpát-medence térségét - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délutáni videójából.

Kókai Ádám meteorológus elmondta: szombaton már az ország döntő részére visszatér a kánikula, és a hőség a jövő hét elején csak tovább fokozódik.

Magyarországtól délre található az az anticiklon, amelynek áramlási rendszerében egyre nagyobb teret hódít meg a forró, szubtrópusi eredetű levegő. Ennek a ciklonnak az előoldala pedig csak tovább fokozza a forró levegő beáramlását Európába, a jövő hét elején kifejezetten forró légtömeg tölti majd ki a Kárpát-medence térségét - közölte.

Hozzátette: péntek este a gomolyfelhők feloszlanak, és ugyan északnyugat felől érkezik némi fátyolfelhőzet, de hajnalra a legtöbb helyen kiderül az ég és 13-20 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet. Szombaton napközben sok napsütés várható, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen és 29-34 fok közé emelkedik a hőmérséklet délutánra. A nagyobb állóvizek hőmérséklete 25-27 fok között alakul.

Elmondta: vasárnap is sok napsütés várható. Estefelé északnyugat felől növekszik a zápor, zivatar kialakulásának esélye, de erre majd inkább hétfőn kell készülni, akkor az északi-északkeleti országrészben már kialakulhatnak záporok, zivatarok, sőt megint van esély hevesebb zivatarok kialakulására. Ekkor már a déli területeken a 38 fokot is eléri a hőmérséklet - jegyezte meg,

Hozzátette: kedden is hasonlóan meleg idő lesz, de akkor inkább csak egy-egy zápor, illetve zivatar alakulhat ki, az ország döntő része szárazon marad.

Címkék: hőség, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u