Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Április 21. 00:00, szombat | Helyi

A jövő slágerszakmája a logisztika – ennyi tanulót még sohasem vonzott a Trans-Sped Diáknapja

A jövő slágerszakmája a logisztika – ennyi tanulót még sohasem vonzott a Trans-Sped Diáknapja

Hogyan lehet a gyógyszereket biztonságosan szállítani és tárolni? Mi kell ahhoz, hogy egy teljes gyárat percre pontosan ellásson alapanyaggal egy logisztikai cég? Egyáltalán mi mindent befolyásol a logisztika?

Egyáltalán mi mindent befolyásol a logisztika? Ahhoz, hogy legyen a boltban kenyér, ablaküveg az autónkban, legyen a munkahelyünkül szolgáló gyárban alapanyag, ahhoz professzionális és jól szervezett logisztikai folyamatokra van szükség. A Trans-Sped Csoport három telephelyén tartott rendezvényeken ezen folyamatok kulisszatitkaiba nyerhetnek betekintést a látogatók.

A tatai, tatabányai, debreceni, tiszaújvárosi logisztika szakos diákoknak most arra nyílt lehetősége, hogy a Logisztika Napja alkalmából egy olyan cégnél pillanthatott be a színfalak mögé, ahol csaknem 800 fő összehangolt gépezetként szolgálja ki partnerek százait.

A Trans-Sped csaknem három évtizede van jelen a szakmában, a globális rendezvénysorozathoz pedig azért csatlakoztak, hogy a szakma teljes spektrumát be tudják mutatni az érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A három telephelyen összesen mintegy 400 tanulót érdekelt a Trans-Sped Diáknapja. A látogatók testközelből ismerhették meg a Trans-Sped Csoport logisztikai szolgáltatásait, sőt, a szakértők segítségével megtekinthették a legmodernebb kamionokat is, a vállalat HR részlegének előadása keretében pedig a karrierlehetőségeikről is széles körű tájékoztatást kaptak.

Tatán Molnár Zoltán logisztikai vezető köszöntötte a megjelent tanulókat, bemutatva a Trans-Sped nyugat-magyarországi logisztikai szolgáltatásait. A diákok raktárlátogatáson is részt vehettek, ahol megismerkedhettek a tatai telepen található 6600 négyzetméteres, fűthető-hűthető magasraktári, illetve a 3800 nm-es raktárban a tömbös tárolási technikákkal. A szakmai vezetés során bemutatták, mi kell az ellátási lánc hatékony és gördülékeny működéséhez, valamint játékos feladatokon keresztül próbálhatták ki, milyen kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy valaki a logisztikai szakmában sikeresen el tudjon helyezkedni.
„Fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a pályaválasztás előtt álló diákoknak. A fiatalokban látjuk a jövőt és arra törekszünk, hogy a megfelelő időpontban, a megfelelő eszközökkel fel tudjuk kelteni az érdeklődésüket. A Logisztika Napja remek alkalmat jelent, hiszen ekkor hatékonyan, rövid idő alatt be tudjuk mutatni a Trans-Sped csoport működésének teljes spektrumát. Gyakorlatias példákon keresztül sok részletet megismerhetnek a tanulók a szakma kulisszatitkaiból, ez pedig olyan tudást jelent, amit csak itt tudunk átadni.” – nyilatkozta Molnár Zoltán logisztikai vezető.

Az életszerű példák leglátványosabbika a kamionok holtterét szemlélteti. Vannak olyan tehergépkocsi-vezetőfülkék, melyek holttere csaknem két méter – ebben a hatalmas területben akár személyautóval is észrevétlenek maradhatunk. A közlekedésbiztonsági előadás során a tanulók a kamionba ülve is kipróbálhatták, mit látnak a sofőrök – és mit nem.

A Trans-Sped Csoport

A komplex logisztikai kiszolgálással foglalkozó debreceni központú cégcsoport ma már közel 800 embernek ad munkát, éves konszolidált árbevétele pedig meghaladja a 18 milliárd forintot. A Trans-Sped Csoport 1990 óta van jelen a logisztikai piacon. A megbízók teljes körű logisztikai kiszolgálása érdekében a vezetőség nagy figyelmet fordít az erőforrások fejlesztésére, az új megoldások alkalmazására. Kiemelt figyelmet kap az árubiztonság növelése és a szakmai tudás állandó fejlesztése. Országos irodahálózatával, 185.000 m2-t meghaladó fedett raktárkapacitásával és 250-nél több közúti gépjárművével biztonsággal, rugalmasan és magas minőséggel áll a megbízók rendelkezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.