Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 24. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A kasszák sem vállalják a kockázatot?

A kasszák sem vállalják a kockázatot?

A kasszák sem vállalják majd át az árfolyamkockázatot, vélhetően néhány napon belül értékesítik majd a visszalépő tagok vagyonából a részvényeszközöket...

Ha az Országgyűlés elfogadja Selmeczi Gabriella törvényjavaslatát - írja a Világgazdaság.

Mintegy 65 milliárd forintnyi magánnyugdíj-megtakarítás kerülhet októberre az államhoz az idén visszalépett nagyjából 25 ezer egykori magánnyugdíj-pénztártag egyéni számláiról. Ezt a vagyont azonban a tavalyival ellentétben már nem portfóliókban lévő eszközökben, hanem állampapírban és készpénzben kell majd a kasszáknak a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap részére, ha az Országgyűlés elfogadja Selmeczi Gabriella fideszes képviselő törvénymódosító javaslatát.

A képviselő szerint ez azért szükséges, hogy az eszközök árfolyamváltozásából eredő kockázatokat ne a NYACSA és azon keresztül az állam viselje. A Világgazdaság piaci forrásokból úgy értesült, a pénztárak sem fogják valószínűleg vállalni a május 31-i elszámolás és az októberi vagyonátadás közötti árfolyamveszteségből fakadó kockázatokat, így vélhetően a törvénymódosítás kihirdetését követően azonnal elkülönítik a visszalépő tagok vagyonát, és még a hónap vége előtt értékesítik belőle a részvényjellegű eszközöket, és készpénzben, valamint állampapírban tartják majd a vagyont az átadásig.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről