Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Március 13. 14:58, szerda | Helyi

A -Kéz a kézben- újabb sikere

A -Kéz a kézben- újabb sikere

Az önkormányzat által kezdeményezett „Kéz a kézben” program keretében a Becton Dickinson Hungary Kft. huszonnyolc darab új étkezőasztallal látta el az általa örökbefogadott intézmény a Benedek Elek Óvodát.

A cég vezetője Sas Andrea, az intézmény igazgatója Fátrai Zsuzsanna és a körzet önkormányzati képviselője, dr. Kancz Csaba alpolgármester is jelen volt a közel félmillió forintos támogatás átadásakor.

Az örökbefogadás célja, hogy szoros és hosszú távú együttműködés jöjjön létre a cégek és az intézmények között. A támogatás formái szerteágazóak lehetnek, amelyre remek példa a Benedek Elek Óvoda és a BD Hungary Kft. között létrejött együttműködés. Az örökbefogadásnak köszönhetően a korábbi években már sor került az ebédlő nyílászáróinak cseréjére és új csempét is kapott a helység. A jelenlegi huszonnyolc új asztallal még komfortosabbá vált a gyerekek mindennapjaiban fontos szerepet betöltő ebédlő.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester fontosnak tartja azt a közös gondolkodást, ami elindult és a kiemelkedő példamutatást, amelyet a BD Hungary Kft. részéről tapasztalható a társadalmi felelősségvállalás terén is. Az alpolgármester kiemelte az óvoda nyitottságát és további sikeres együttműködést kívánt a jelenlévőknek, valamint megtudhattuk, hogy az idei évben közel kétszáz millió forintot különített el a közgyűlés a város intézményeinek felújítására.
Sas Andrea, a Becton Dickinson Hungary Kft. megjelent vezetője elmondta: a Kéz a kézben programban megtalálták mindazt, amit cégük szeretett volna megvalósítani a társadalmi felelősségvállalás területén. Számukra fontos volt az önkéntesség és a hosszútávú lehetőség. Megtudhattuk, hogy folyamatosan egyeztet a cég és az óvoda, hogy mire lenne szükségük és ez alapján valósulhattak meg az eddigi fejlesztések is. Sas Andrea ugyanakkor kiemelte azt is, mennyire fontos, hogy kétoldalú a segítségnyújtás, és egyben megköszönte az óvoda közreműködésével megvalósult Mikulás napi ünnepséget és a bábjátékot is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya