Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Április 19. 18:02, vasárnap | Életmód
Forrás: mti

A kezeletlen allergia sérülékenyebbé teheti az immunrendszert

A kezeletlen allergia sérülékenyebbé teheti az immunrendszert

A kezeletlen allergia, az irritált nyálkahártya, a pollenekkel való küzdelem sérülékenyebbé teheti az immunrendszert, és egy vírus is könnyebben megtámadja az embert

- mondta a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója az M1 szombat esti műsorában.

Müller Veronika tüdőgyógyász hozzátette: ha az allergiát megfelelően kezelik, ha az allergiás használja a gyógyszereit, akkor sokkal kisebb annak rizikója, hogy megfertőződik koronavírussal.

Kitért arra, hogy a régóta allergiások megismerik a tüneteiket, azokat nem tévesztik össze a koronavírus-fertőzés jeleivel. Kiemelte: az allergiával szemben a koronavírus gyakori tünete a magas láz.

Müller Veronika azt tanácsolta, ha valaki a szezonban először észlel magán allergiás tüneteket - döntően viszketést, vizes orrfolyást és tüsszögést -, akkor próbáljon meg a vény nélkül kapható allergiagyógyszerekhez nyúlni, de a háziorvosok is tudnak segíteni e-receptekkel.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az asztmásoknak is fontos a gyógyszereik használata.

Címkék: allergia, immunrendszer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.