Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Február 19. 10:18, csütörtök | Helyi

A kicsiknél izgalmas véghajrá a Sváb Kupában

A kicsiknél izgalmas véghajrá a Sváb Kupában

Január 17-én, Vértessomlón indult útjára a Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó-torna 13. sorozata, amelyet annak idején gesztesi kezdeményezéssel hívtak életre Várgesztes, Vértessomló, Környe és Kecskéd öregfiúk csapatainak részvételével. 2012-től már a gyerekeket is bevonták, s mivel Gesztes nem rendelkezik önállóan utánpótlás együttessel, fiataljai a somlói csapatban rúgják a bőrt, a községet a kicsiknél hagyományosan a Vértesi Erőmű „helyettesíti”.
Az U-11-es korosztály első két fordulóját követően a környei gyerekek igen magabiztosan álltak az élen, az utolsó várgesztesi állomás azonban bőven tartogatott izgalmakat. Ekkorra ugyanis lecsappant a környeiek előnye, a Vértessomló csupán két ponttal lemaradva követte, s a Kecskédnek is csak három hiányzott, hogy beérje.
Egyáltalán nem voltak tehát lefutottak a mérkőzések szombaton, ráadásul az influenza is igencsak „megtizedelte” a csapatokat, többen a legjobb játékosaikat voltak kénytelenek nélkülözni. A hatodik meccsre alaposan felborult az élvonal, hiszen a Kecskéd 2-1-re megverte a Környét, 3-1-re pedig a Vértesi Erőműt, azaz 19 pontjával átvette a vezetést. A Vértessomló a Kecskéd felett aratott 1-0-s győzelméért járó 3 ponttal megőrizte második helyét, ám várt még a csapatra a valóban mindent eldöntő mérkőzés a Környe ellen, amely addig a Vértesi Erőművel egalizált, azaz hajszálra ugyanannyi, 17 pontot gyűjtött be, mint a Somló. Bár mindkét gárda szívvel-lélekkel hajtott a győzelemért, ezúttal a környeieknek pattogott a labda, a meccset 1-0-s győzelemre hozták, s ezzel meg is szerezték az idei Sváb Kupát. A második helyen végzett a Kecskéd, harmadikon a Vértessomló, míg a negyedik helyen a Vértesi Erőmű.
Délután az öregfiúk összecsapásain az elsőség tekintetében nem volt kérdés, hiszen a Kecskéd eddig behozhatatlan előnyre tett szert. Az egyik szurkolójuk úgy is fogalmazott, hogy nem hazaviszik, hanem otthon tartják a kupát, hiszen a krónikák szerint 2013-ban és 2014-ben is ők bizonyultak a legjobbnak. A negyedik helyezés kapcsán sem volt túl sok ok az izgalomra, hiszen a záró fordulóra 5 ponttal érkező Környének valamennyi meccse után győztesként kellett volna elhagyni a pályát, hogy fel tudjon kapaszkodni a dobogó harmadik fokára. S bár a csapat 3-0-ára felülmúlta a Vértessomlót, a Várgesztestől 3-2, a Kecskétől pedig 5-2 arányú vereséget szenvedett el, így összesítésben meg kellett elégednie a negyedik hellyel, bár a fordulót a harmadikon zárta.
Szinte izzott a levegő a Kecskéd-Vértessomló összecsapáson, a somlói játékosokat a győzni akarás mellett a szurkolói buzdítás is alaposan felpörgette, „űzte, hajszolta”, mígnem a parázs és parádés meccset 6-5 arányú győzelemmel abszolválták. A két szomszédvár mérkőzését a házigazdák hozták ki győzelemre, hétszer rezgették meg a somlóiak hálóját, míg az ellenfél csak egyszer volt eredményes. A fordulóban a Várgesztes és a Kecskéd 6-6, a Vértessomló és a Környe 3-3 pontot szerzett.
A Sváb Kupát tehát otthon tartotta a Kecskéd, összesítésben második lett a Vértessomló, harmadik a Várgesztes, míg negyedik a Környe.

Címkék: környe sváb kupa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.