Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Augusztus 04. 10:59, csütörtök | Helyi

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tatabányán is leküzdi az akadályokat

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tatabányán is leküzdi az akadályokat

A Tatabányai Rendőrkapitányság épülete akadálymentesítésre kerül a magyar jogszabályi előírásoknak és az európai elveknek, elvárásoknak megfelelően.

A beruházás forrásainak jelentős részét, 30 millió forintot az Európai Szociális Alapok TIOP-3.3.1/A-10/1. kódszámú, „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése” című pályázati felhíváson nyerte el a főkapitányság.

A Tatabányai Rendőrkapitányság az átalakítás követően biztosítani tudja az állandó, vagy ideiglenes jelleggel fogyatékkal élők számára a kényelmes, biztonságos, értelmezhető ügyintézést. Az eljárási cselekmények időtartama rövidülhet az új évben, így a fogyatékkal élő állampolgárok várhatóan szívesebben keresik majd fel a rendőrséget segítségkérés, vagy bűnügyileg releváns információk átadására. Az épületben egy személyi felvonó kerül beszerelésre, hogy a különböző ügyintézési lehetőségek a mozgás- és látáskorlátozottak részére könnyebben elérhetővé váljanak, a látássérültek számára pedig olyan információs táblák kerülnek kihelyezésre, melyek szín és hang alapján segítenek a tájékozódásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.