Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Augusztus 01. 09:10, szerda | Helyi
Forrás: index

A Komáromi kisleány lett az ország tortája

A Komáromi kisleány lett az ország tortája

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, írja az MTI a keddi bejelentés után. Magyarország cukormentes tortájának a Három kívánság nevű tortát választották.

A Komáromi kisleányt a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér van benne, közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

A Három kívánság a budapesti Nándori Cukrászda műve, amely nem tartalmaz hozzáadott sem cukrot, sem fehér lisztet. Három domináns összetevője a chiamagos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró.

A Szent István-napi kenyér idén a Várhegyi Deres lett. A Kurdi Family Pék Kft. alkotása egy cipó formájú, ropogós búzakenyér, amely egy csipet kukoricával, egyedi metszéssel, friss kovásszal készül, 12 órás érlelelési folyamat eredményeként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.