Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2022. Február 21. 14:48, hétfő | PR
Forrás: (x)

A kopaszodás réme előbb-utóbb mindenkit utolér?

A kopaszodás réme előbb-utóbb mindenkit utolér?

Sokan rettegnek attól, hogy elveszíthetik dús hajkoronájukat. Hiszen annyi helyen lehet olvasni, látni, hogy a kopaszodás nem kíméli sem a férfiakat, sem a nőket.

De vajon mikor érkezik el mindennek az ideje? Van egyáltalán egy előre meghatározható életkor, ami után jóformán kikerülhetetlen a hajszálak elvékonyodása, idővel kihullása?

Fontos: nem az évek száma számít

A rettegett hajhullás nem olyasvalami, ami egy bizonyos kor után feltűnik és onnantól kezdve mindennek vége. Vége a hajkorona szépségének, a hajszálak ragyogásának, és nem marad más, mint a kopaszodás. A folyamat nem ennyire „egyszerű” és végleges, ráadásul a lefolyása amúgy is egyénfüggő. A kopaszodás hátterében megannyi tényező állhat. A genetika pont ugyanolyan gyakran szerepel a kiváltó okok között, mint a stresszes életmód vagy éppen a különböző vegyszeri behatások.

Előfordulhat, hogy a hajszálak elvesztése már a húszas évek elején elkezdődik, de van, akinek soha nem kell megtapasztalnia ezt a fajta sokkot. Mert az, hogy traumatikus élményről beszélünk, nem kérdés. Még akkor sem, ha sokan próbálják eltitkolni, hogy mi zajlik bennük. Sokan, sokat foglalkoznak a témával, viszont még mindig nem elegen hangsúlyozzák ki a lelki következmények fontosságát. Ha a törés érintetlenül marad, akkor az feldolgozatlan sebbé válhat, ami a későbbiekben akár további betegségek melegágyaként tűnhet fel. Nem szégyen a szomorúság, vagy éppen a düh, teljesen normális reakciók ezek. Amik megélés után felszabadíthatóak, és jöhet a megoldásra koncentrálás. Hiszen a kopaszodás nem olyasvalami, amibe csak úgy érdemes lemondóan beletörődni!

Előfordulhat, hogy a hormonháztartás a ludas?

Igen. Nem egyszer a sokat kutatott DHT hormon áll a hajhullás hátterében. A tesztoszteronból képződő hormon egészen egyszerűen károsítja a tüszők receptorait, amelyek ezek után már nem képesek hozzájárulni az egészséges hajkorona megőrzéséhez. A különböző DHT-blokkoló készítmények bevetésével ez a probléma sikeresen orvosolható.

A fotó forrása: LightField Studios / Shutterstock.com

Címkék: haj, hajhullás, kopaszodás

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 08:48, szombat | PR

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

2022. November 25. 09:57, péntek | PR

K&H: hogyan érdemes kihasználni a Black Friday-akciókat?

Sok gyereket elcsábítanak a boltok által meghirdetett Black Friday-akciók, azonban a fiatalok kívánságlistáin szereplő legtöbb termék a megugró infláció miatt idén jóval drágább, mint korábban.

2022. November 23. 14:30, szerda | PR

Igazi páros ÉNIDŐ Noszvajon

Győrfi Pálnak és Salgó Adriennek három kisgyermeke van, úgyhogy meglehetősen ritkán adatik meg nekik az intim hétvége lehetősége.

2022. November 15. 10:52, kedd | PR

K&H: a gyerekek bevásárlókosarán is jól látszik a drágulás sokkal kevesebb kakaós csigára elég a zsebpénz

A fiatalabb korosztály az elmúlt hónapokban a saját maga is megtapasztalta, hogy mit jelent az infláció