Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Június 27. 03:56, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

A közgyűlés még a tavalyi évben döntött arról, hogy a tatabányai futballklub korábbi legendás játékosáról Grosics Gyuláról nevez

A közgyűlés még a tavalyi évben döntött arról, hogy a tatabányai futballklub korábbi legendás játékosáról Grosics Gyuláról nevez

A közgyűlés még a tavalyi évben döntött arról, hogy a tatabányai futballklub korábbi legendás játékosáról Grosics Gyuláról nevezi el a stadiont. Dr. Kancz Csaba alpolgármester javaslatára a névadó ünnepségre új fejlesztések leszne

Az alpolgármester kiemelte: tavaly december óta Grosics Gyula Buzánszky Jenővel együtt a Nemzet Sportolója lett, így az Aranycsapat két megyei gyökerekkel rendelkező játékosa is részesülhetett ebben az elismerésben. Dr. Kancz Csaba elmondta, hogy az elmúlt évtizedben több fontos beruházást is elvégzett az önkormányzat a stadionban, de még van tennivaló ezen a téren. Ezek közé sorolta a tribün felújítását, egy új eredményjelző tábla felszerelését, valamint a labdarúgópálya külső- és belső felént a Grosics Gyula névfelirat elhelyzését. Külön költségként merült még fel a névadó ünnepség megrendezése. A képviselő-testület ezekre a feladatokra összesen 10 millió forintot biztosított a költségvetés tartalékalapjának terhére. Az előzetes programterv szerint a korábbi sikeres labdarúgókból álló tatabányai öregfiúk csapata az 1980-as évek magyar válogatott futballistáival mérné össze erejét, a Tatabánya FC mérkőzését megelőzően. Az ünnepség pontos időpontját a bajnoki sorsolás pontos ismeretében határozza meg az önkormányzat.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.