Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Május 21. 10:15, kedd | Helyi sport

A krakkói vár fokán az oroszlányi vitéz

A krakkói vár fokán az oroszlányi vitéz

Oroszlány színeit vitte diadalra Nagy Márk azon az 533 km-es országúti kerékpárversenyen, amely május 17-én délután négykor rajtolt el Budapestről, hogy másnap délben, Krakkóban jusson célba

A verseny célja a húszéves múltra visszatekintő visegrádi együttműködés népszerűsítése volt.

A V4-ek száztíz egyéni versenyzője közt kerekező oroszlányi sportoló május 18-án reggel nyolcra már több mint 360 km-t tett meg töretlen lelkesedéssel és kitartással. Erejét jól osztotta be, nem esett ki a lendületből a rövid, izomlazító pihenések alatt, nem „kapta el a gépszíj”a könnyebb részeken, és az egész éjszakai tekerés sem gyűrte le. Végül május 18-án, 22.51 órányi kerekezés után, a szintidőt teljesítve, 68-ként gördült be a célba. Kísérő csapata pedig nem csak Márk, de néhány kidőlt versenyző számára is biztosította a szükséges enni- és innivalót. – mondta el Milán László, edzőtárs.

Nem sok magyar város mondhatja el, hogy versenyzője sikerrel vette a kemény megpróbáltatással járó kerékpáros akadálytúrát. Nagy Márk sportteljesítményét 425.000 Ft-tal támogatta a költségvetés a polgármesteri keret terhére. A versenyt Andrzej Kaiser lengyel kerékpáros nyerte, a magyar Kónya Tamás kilencedik, Tóth Norbert pedig a tizenegyedik helyen ért célba.

Címkék: kerékpárverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.