Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2021. Július 11. 10:50, vasárnap | PR

A leggyakoribb kompresszorok és alkalmazásaik

A leggyakoribb kompresszorok és alkalmazásaik

Bár a kompresszorok elsőre meglehetősen egyszerű szerkezetnek tűnnek, felépítésük és működési elvük alapján számos modellt különböztethetünk meg.

Ám ezen belül létezik két kategória, melyekbe a leggyakrabban alkalmazott készülékek tartoznak.

A gázsűrítők múltja és jelene

Bár a kompresszorok és az előfutáraiknak tartott berendezések története több évszázadra nyúlik vissza, a legkomolyabb fejlődés mégis a 20. század során ment végbe, amikor megjelentek az első hordozható modellek. Emellett számos különböző technológia került bevezetésre, melyek a gázsűrítők fejlődését is meghatározták, illetve komoly ütemben felgyorsították. Sok működési elv a mai napig is jelen van, ám néhány már kezd kifutni, hogy átadja helyét a gazdaságosabb, fenntarthatóbb működésű modelleknek.

Bár napjainkban is számos eltérő kompresszorral találkozhatunk, melyek elsősorban működési elvükben, technológiájukban térnek el – illetve ennek köszönhetően alkalmazásukban is – a piacot jellemzően mégis két típus uralja. Ez a két gyakori típus pedig a dugattyús, illetve a csavarkompresszorok termékcsaládja. Mindkét esetben találunk alkalmas modelleket akár barkács- akár ipari célokra, ám fontos, hogy tisztában legyünk az alapvető tudnivalókkal, mielőtt döntenénk. Ezután következhet a kínálat böngészése, melyben segítségünkre lehet a https://btkkft.hu/ weboldal is.

Dugattyús kompresszorok – az egyszerűség diadala

A https://btkkft.hu/ kínálatában több típusú dugattyús kompresszorral is találkozhatunk, az egyszerűbb barkácsgépektől a robbanómotoros, ipari gázsűrítőkig. Az ilyen típusú kompresszorok legnagyobb előnye éppen a működésük egyszerűségében rejlik. A levegő sűrítését egy vagy két dugattyúval végzik, ezáltal a leghagyományosabb üzemelési elvet követik. Egyszerű felépítésüknek hála, kifejezetten költséghatékony modellnek számítanak, így hobbi-barkács kategóriában ez a típus a legjobb választás.

Az egyszerű felépítés természetesen hátrányokat is tartogat. A túlzott melegedés miatt folyamatos levegőellátásra ezek a készülékek alkalmatlanok, az időnkénti visszahűlési idő miatt csak szakaszosan képesek ellátni ezt a feladatot. Ugyanakkor, ha nem feltétlenül komolyabb ipari célokra keresünk kompresszort, továbbra is ideális választást jelentenek a dugattyús készülékek.

Csavarkompresszorok – az ipari nagyágyúk

Manapság a kompresszorok piacának egyik legkelendőbb termékei a csavarkompresszorok, melyek a komolyabb igénybevételt jelentő ipari alkalmazások esetén is állják a sarat. Ezen készülékek esetén a levegő sűrítését két nagy sebességgel forgó orsó végzi, a villanymotor pedig a berendezés részét képezi. A csavarkompresszorok képesek teljesen olajmentes levegő előállítására is, teljesítményük pedig akár a 10.000 liter/percet is elérheti. Strapabíró, profi készülékekről van tehát szó.

Egyetlen kiemelhető hátrányuk éppen ebből a precizitásból fakad, hiszen ennek okán a szervizdíjak magasabbak lehetnek. Ám mivel egy sokat kibíró berendezésről van szó, a karbantartási munkák minimálisak. Emellett természetesen igaz az, hogy mindenképpen a számunkra leginkább megfelelő modellt válasszuk ki, ne lőjük túl az igényeinket, ebben az esetben pedig megbízható és költséghatékony megoldást kapunk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 11. 10:37, vasárnap | PR

Raktár bérlés az igényeinkre szabva

Vállalkozásunk stabil hátországa lehet egy megfelelő méretű raktár. Ez utóbbi pedig kulcskérdés lehet, hiszen fontos, hogy méretbeli igényeinket pontosan mérjük fel és ez alapján válasszunk kiadó raktárhelyiséget.

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.