Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 29. 12:05, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A magyar szülőknek fontos ünnep a gyermeknap

A magyar szülőknek fontos ünnep a gyermeknap

A 18 év alatti gyermeket nevelő családok nyolcvan százaléka megünnepli a május utolsó vasárnapján tartott gyermeknapot - közölte felmérése alapján a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) pénteken.

A közlemény szerint a megkérdezettek 64 százaléka közös családi programokkal, 33 százaléka ajándékokkal, 29 százaléka pedig valamilyen szabadidős tevékenységgel ünnepli a gyereknapot. Minél fiatalabb volt a válaszadó, annál fontosabbnak tartotta, hogy megemlékezzen a gyereknapról - tették hozzá.

A kutatásban résztvevők válaszai alapján 10-ből 9 édesanya és édesapa szerint gyermekük megosztja vele az örömét, 10-ből 8 szülő szerint pedig a bánatát is. A gyerekek elsősorban az édesanyjukhoz fordulnak, és leginkább a nagycsaládos szülők érzik úgy, hogy gyermekük nyitott feléjük - írták.

A közlemény szerint a felmérésben a gyermekes válaszadók több mint negyede arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány alatt jobb, szorosabb lett gyermekével a kapcsolata, kétharmaduknak pedig ugyanolyan maradt.

A szülők 70 százaléka ismeri gyermeke barátait, kétharmaduk pedig rendszeresen szervez családi programokat - ismertették a kutatás alapján.

A felmérés kitért a nyári táborozásra is: a válaszadók 38 százaléka azt nyilatkozta, hogy gyermekét táborba küldi a nyári szünet alatt. A táborok a nagycsaládosoknál voltak a legnépszerűbbek: 53 százalékuk szeretné, ha gyermekei táboroznának idén - olvasható a közleményben.

Az országos reprezentatív kutatás ezer felnőtt telefonos megkérdezésével készült május 20. és 23. között.

Címkék: gyereknap, szülő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.