Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Szeptember 16. 09:26, hétfő | Helyi

A Peron Music Tehetségkutató győztese Szatmári Juli

A Peron Music Tehetségkutató győztese Szatmári Juli

A Peron Music Alapítvány a tizennyolcadik Peron Tehetségkutató Fesztivált rendezte meg Tatabányán szeptember 14-én

A Kárpát-medencében működő feltörekvő zenekarok döntőseit A Vértes Agorájában fogadták. A Nagyváradtól Szombathelyig kijelölhető földrajzi területről 14 produkciót hallhatott a közönség és zsűri.
A zsűri elnöke az Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa, Újfalusi Gábor, továbbá Dandó Zoltán, session zenész, producer, hangmérnök, Erdei Attila, a Superbutt dobosa, Horváth Gergely, az MR2 Petőfi Rádió szakújságírója, Lacza Gergely, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesület elnöke, Ruff Ferenc, a Paksi Tehetségkutató igazgatója és Szebeni János, zenész, a Start Tehetségkutató igazgatója volt jelen. A fesztivál történetében először fiatalokból álló társadalmi zsűrinek is volt beleszólása az értékelésbe. A zsűri a kreativitás és egyéni törekvések mellett a pontosságra, a zenére és a dalszövegre összpontosított.
Az új helyszín lehetőségeit kihasználva a tehetségkutató minden zenekarának egy daláról professzionális videó- és hangfelvétel készült. Az idei győztes előadó Szatmári Juli, szombathelyi előadó lett. Az értékes nyeremények mellett felléphet a 2013. évi Hangfoglalás Tehetségkutató döntőn, amelyen a győztes zenei produkció 1 millió Ft értékben technikai eszközparkkal gazdagodhat a Hangszeresek Országos Szövetsége támogatásával. Boldogságát, meglepettségét fejezte ki a győzelem után. Második helyen a szentendrei Tintás Barnes zenekar, a harmadik helyen sződligeti House Of Grooves végzett. Díjat kapott még a tatabányai G Block 23, a soproni Pair O Dice valamint a nagyváradi Blue Strings.
A Peron Music Tehetségkutató stratégiai partnere a Nemzeti Művelődési Intézet volt. A győztes, Szatmári Juli hamarosan Tatabányára érkezik ismét. A tehetségkutató gálaműsorában a tavalyi győztes, a csepeli Nuklea zenekar kápráztatta el a publikumot.

Az esemény fő támogatója a Music Minutes Hangszerbolt. További partnerek: Hangszita KFT.(fuldugo.hu), Top Hangszer Tatabánya, Tatabányai Televízió, Magyar Rádió, Chromasound, a Zug Records, Tatabánya Megyei Jogú Város, Tatabánya Pont és a Vértes Agorája.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.