Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2017. Április 28. 10:35, péntek | Helyi

A professzionális logisztikai szolgáltatás kulisszatitkai haladóktól!

A professzionális logisztikai szolgáltatás kulisszatitkai haladóktól!

Négy telephelyén, több száz résztvevővel tartotta meg a Logisztika Napját a Tatabányán és Tatán csaknem 200 főt foglalkoztató Trans-Sped Csoport április 27-én, csütörtökön. Az országos programnaphoz évek óta csatlakozó vállalat célja a megfelelő szakmai utánpótlás biztosítása.

A 26 éve dinamikusan fejlődő vállalat vezetett túrát szervezett a logisztika iránt érdeklődő tanulók számára a tatai, tatabányai, tiszaújvárosi és debreceni telephelyein. A Trans-Sped Csoport hagyományteremtő szándékkal, tavaly csatlakozott a globális kezdeményezéshez, idén rögtön ki is bővítve a bejárható helyszíneket januárban átadott tatabányai raktárával. A Tatabánya-Környe Ipari Parkban és Tatai Ipari és Logisztikai Parkban található telephelyeken a diákok testközelből ismerhették meg a Trans-Sped Csoport logisztikai szolgáltatásait és a legújabb trendeket, szakértők segítségével, megtekinthették a legmodernebb kamionokat, továbbá a vállalat HR részlegének előadása keretében karrierlehetőségeikről is széles körű tájékoztatást kaptak.
A nyílt napot az idei évben is nagy siker és érdeklődés övezte: a térségből mintegy 120 középiskolás látogatta meg az immáron hagyománnyá vált rendezvényt, országosan pedig több mint 300 diák vett részt a Trans-Sped Diáknapján.

Tatabányán Bátki Sándor, ügyvezető-helyettes köszöntötte a tanulókat, bemutatva a Trans-Sped nyugat-magyarországi logisztikai szolgáltatásait, míg Tatán Molnár Zoltán, logisztikai vezető tartott szemléletes előadást. A 6000 négyzetméteres fűthető-hűthető csarnokban a diákok raktárlátogatáson is részt vettek, ahol szakmai vezetéssel, csoportokra bontva, betekintést nyertek az ellátási lánc hatékony és gördülékeny működésébe és játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a logisztikai szakma rejtelmeit.

A rendezvényen kiemelt szerepet kapott a logisztikai feladatok gyakorlati szemléletű bemutatása, így szakértők segítségével a raktári kiszolgálás működését is megtapasztalhatták az érdeklődő diákok. A szállítmányozási és fuvarozási trendeket első kézből, a jelen kor kihívásainak megfelelő megközelítésből ismerhették meg a diákok.

„A fiatalokban látjuk a jövőt, ezért kell az ő érdeklődésüket jól és jókor felkelteni, mert így tudjuk majd biztosítani a megfelelő szakmai utánpótlás kinevelését. Ehhez kiváló alkalom ez a nap, hiszen rövid idő alatt tudunk sok részletet bemutatni a szakma kulisszatitkaiból a diákoknak, amivel segíthetjük pályaválasztásukat. A Trans-Sped Csoportnál úgy találhatják meg jövőbeli számításaikat, hogy közben megismerhetik a logisztikai szolgáltatások teljes spektrumát is.” – nyilatkozta Bátki Sándor.

A Trans-Sped Kft. feladatának tekinti a fiatalok felelősségteljes szakmai elköteleződését, ezért az esemény célja volt a nagyvállalati munkakörnyezet, a gyakorlatias szemlélet és a professzionális értékek játékos és élménnyel teli megismertetésén túl, hangsúlyt fektetni a pályakezdéshez szükséges információk és tanácsok megosztására is. A HR részleg részletes információkkal látta el az érdeklődő fiatalokat a toborzási folyamatokról, az iparágban jellemző munkakörök lehetőségeiről, az elérhető szakmákról és szakterületekről, továbbá megtudhatták, hogyan jelentkezhetnek a vállalat gyakornoki programjaira, s miként válhatnak a cég értékes dolgozójává.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.