Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2014. Szeptember 17. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A prosztatarákkal összefüggő új génvariánsokat azonosítottak

A prosztatarákkal összefüggő új génvariánsokat azonosítottak

Egy nemzetközi kutatócsoport 23 új, a prosztatarák kialakulásával összefüggésben lévő genetikai variánst azonosított. Az eredmények elősegíthetik az orvosok számára a korai diagnosztizálást, a kutatók számára pedig a jövőben új kezelési módszerek kifejlesztését - adta hírül a Health Day.

A nemzetközi kutatócsoport mintegy 87 ezer európai, afrikai és japán férfiról gyűjtött össze genetikai információkat. Közülük 43 ezren szenvedtek prosztatarákban és 44 ezer egészséges résztvevő alkotta a kontrollcsoport tagjait.

Az európai férfiaknál 16 újabb, a betegséggel összefüggésben lévő génvariánst azonosítottak, amelyek nagy részének a prosztatarák kezdeti kialakulása során van jelentősége. A vegyes származásúaknál emellett további 7 változatra lettek figyelmesek.

A kutatás következő fázisában azt fogják megnézni, létezik-e olyan szűrési mód, amellyel a génvariánsokat figyelembe véve korábbi stádiumban diagnosztizálni lehet a betegséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 06:53, vasárnap | Belföld

Miskolc leendő polgármestere: újjáépítjük a Barlangfürdőt

Újjá fogjuk építeni a Miskolctapolcai Barlangfürdőt - mondta szombaton Miskolc megválasztott, október elején hivatalba lépő polgármestere a pénteken kigyulladt barlangfürdőnél tartott sajtótájékoztatóján.

2024. Szeptember 08. 06:50, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor: a gazdasági semlegesség hoz sikert

Gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd – jelentette ki a miniszterelnök szombaton a Somogy vármegyei Kötcsén újságíróknak nyilatkozva.

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -