Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2024. Augusztus 30. 07:31, péntek | Sport
Forrás: MTI

A Puskás Akadémia büntetőkkel esett ki a Fiorentina ellen

A Puskás Akadémia büntetőkkel esett ki a Fiorentina ellen

A Puskás Akadémia - kettős emberelőnyben - hosszabbítást követően 1-1-es döntetlent játszott az olasz Fiorentinaval, amely végül büntetőkkel jutott tovább csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga selejtező negyedik fordulójának visszavágóján.

Konferencia-liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó: Puskás Akadémia FC - Fiorentina (olasz) 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) - 11-esekkel: 4-5 --------------------------------------------------------------------------- Pancho Aréna, 3528 néző v.: Nobre (portugál)
gólszerzők: Nagy Zs. (90+7. - 11-esből), illetve Kean (59.)
sárga lap: Plsek (52.), Colley (78.), Komáromi (81.), Favorov (90+2.), Maceiras (90+3.), illetve Pongracic (8.), Kean (44.), Comuzzo (76., 96.), Ranieri (78., 90+4.)
piros lap: Ranieri (90+4.), Comuzzo (96.)
Továbbjutott: a Fiorentina 4-4-es összesítéssel, tizenegyesekkel.

Puskás Akadémia:
---------------
Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. - Plsek (Szolnoki, 79), Favorov, Nissila - Soisalo (Vékony, 88.), Puljic (Komáromi, 67.), Levi (Colley, 67.)

Fiorentina:
----------
De Gea - Quarta (Parisi, 70.), Pongracic (Comuzzo, 54.), Ranieri - Dodo (Kayode, 83.), Amrabat, Richardson, Biraghi - Ikone (Colpani, 54.), Kean (Mandragora, a hosszabbítás előtt), Sottil (Kouamé, 54.)

Jól kezdte a meccset a Puskás Akadémia, letámadásai többször is zavart okoztak a vendégvédelemben. A Konferencia-liga előző két kiírásának döntőse, a Fiorentina sok hibával játszott, emiatt elvétve jutott csak el a hazai kapu előterébe. Nagy iramú, lüktető volt a játék, amelyben rengeteg volt a párharc, a kisebb-nagyobb szabálytalanság. A felcsúti gárdának a szünet előtt több nagy lehetősége is volt a vezetés megszerzésére, egy alkalommal Jakov Puljic közeli lövését nagy bravúrral védte David de Gea.

A második játékrész elején ott folytatta a Puskás Akadémia, ahol az elsőben abbahagyta: előbb Wojciech Golla fejelt a jobb oldali kapufára, majd Jakub Plsek fejesét tolta a felső lécre a vendégek hálóőre. A hazai fölényre reagálva a firenzei tréner hármat is cserélt, de nem ennek volt köszönhető, hogy a Fiorentina megszerezte a vezetést, hanem Moise Kean egyéni akciójának és pontos lövésének. Hátrányban sem esett kétségbe a felcsúti csapat, ment előre becsülettel, miközben az olaszok magabiztosan védekeztek és érezhetően az idővel is játszottak. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a Puskás Akadémia, aminek meg is lett az eredménye: a Lamin Colley lerántásért megítélt büntetőt Nagy Zsolt magabiztosan értékesítette, míg a szabálytalankodó védőt második sárga lappal kiállította a játékvezető.

Jöhetett a hosszabbítás, amely nagy esélyt kínált a hazaiaknak, mivel a vendégek pár perc játék után tovább fogyatkoztak, Pietro Comuzzo is megkapta a második sárga utáni piros lapját. Nagy fölénybe került a Puskás Akadémia, ebben az időszakban De Gea bravúros védéseivel tartotta a lelket a firenzeiekben. A Fiorentina nyolc mezőnyjátékossal is megpróbált néha labdát tartani, többre azonban nem volt esélye. A ráadás legvégéig küzdött a győzelemért a Puskás Akadémia, de nem sikerült bevenni a vendégek kapuját.

A tizenegyespárbajban az olaszok mind az öt büntetőjüket értékesítették, míg a hazaiaknál Szolnoki Roland lövését De Gea kivédte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:57, szombat | Sport

Európa-liga - Lisztesékkel és a Tottenhammel is találkozik a Ferencváros

A Ferencváros az Eintracht Frankfurttal és a Tottenham Hotspurrel is találkozik a labdarúgó Európa-liga főtábláján.

2024. Augusztus 31. 00:29, szombat | Sport

MAMS: Sikeresen zárult a magyar bajnokság IV. fordulója a horvátországi Grobnikban!

Augusztus 9-11. között rendezték a Magyar Bajnokság IV. fordulóját a horvátországi Grobnik pályán.

2024. Augusztus 30. 07:52, péntek | Sport

Paralimpia: Konkoly Zsófiáé az első magyar érem, egy arany

Konkoly Zsófia aranyérmet szerzett csütörtökön 400 méteres gyorsúszásban, az S9-es kategóriában a párizsi paralimpián. Ez a magyar küldöttség első dobogós helyezése a francia fővárosban.

2024. Augusztus 30. 07:46, péntek | Sport

Kikapott és kiesett a Paks

Az idegenbeli döntetlent követően a Paks 3-0-ás vereséget szenvedett a cseh Mlada Boleslavtól a csütörtöki visszavágón, így 5-2-es összesítéssel búcsúzott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.