Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2013. Május 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A reklámadó bevezetését sem tartja kizártnak Orbán Viktor

A reklámadó bevezetését sem tartja kizártnak Orbán Viktor

A pénzügyi tranzakciós illeték, a bankadó és az energiaadó esetleges megemeléséről, valamint egy reklámadó bevezetésének lehetőségéről is beszélt a brüsszeli uniós csúcs után Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, hogy ez utóbbiról még nincs döntés, de mire hazaér várhatóan kézhez kapja az adóemelésekről szóló törvényt.

Orbán Viktor elmondta, a kormányon belül is vita van arról, szükség van-e a két hete bejelentett összes egyenlegjavító intézkedésre. Szerinte a kiadási zárolásokon kívül bizonyos egyszeri kiadásokat egyszeri bevételekből kell fedezni. Orbán Viktor a rezsicsökkentés folytatását ígérte a háztartásoknak és a vállalkozásoknak is.

Közben határidőre bejelentették a kormány által elrendelt költségvetési zárolásokat a minisztériumok, teljesül a keretösszeg - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály hozzátette, jelenleg értékelik a javaslatokat, de az, hogy milyen összegben, hol, milyen forrásokat zárolnak, az a tárcákon is múlik.

A költségvetésért felelős helyettes államtitkár szerint reális esély, hogy megszűnik a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás. Banai Péter Benő azt mondta, ha a brüsszeli testület megalapozottnak tartja a deficit eléréséért hozott egyenlegjavító intézkedéseket, akkor még a nyáron megszüntethetik Magyarország elleni eljárást.Banai szerint a legutóbbi kedvező GDP adat közvetetten járulhat hozzá a pozitív döntéshez, mivel alátámasztja a kormány makrogazdasági, költségvetési előrejelzéseit.

Időközben az Európai Bizottság is megkapta a magyar kormány által bejelentett pénzügyi intézkedések listáját. Olli Rehn jelezte Varga Mihálynak, hogy szerinte bíztatóak a bejelentett költségvetési intézkedések.Londoni elemzők is úgy vélik, hogy a vártnál jobb első negyedéves GDP adatok és a nemrég bejelentett költségvetési intézkedések nyomán 50 százalék fölé emelkedett az esélye annak, hogy Magyarország idén kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 12. 08:02, hétfő | Belföld

Folytatódik a hőség a héten

Folytatódik a hőség a héten, a legmelegebb órákban akár 38-39 Celsius-fok is lehet.

2024. Augusztus 11. 09:45, vasárnap | Belföld

Meteorológia: jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani, a hétvégén markáns hidegfront érkezhet

Jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani Magyarország döntő részén, majd a következő hétvégén markáns hidegfront érkezhet - derül ki a HungaroMet Zrt. szombat délutáni videójából.

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: