Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Június 27. 16:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

A rossz körülmények miatt fertőződtek meg annyian a német húsüzemben

A rossz körülmények miatt fertőződtek meg annyian a német húsüzemben

A rossz körülmények miatt fertőződtek meg annyian koronavírussal az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Gütersloh járásban lévő húsüzemben - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szombat reggel az M1 csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy Gütersloh-ban és Warendorfban a hét elején visszaállították a járvány eddigi legsúlyosabb, március-áprilisi szakaszában megismert korlátozásokat, miután tömeges fertőzés történt a térség egyik legnagyobb vállalata, a Tönnies húsipari holding rheda-wiedenbrückeni központi üzemében.

A 7000 dolgozó közül 1553-nál mutatták ki az új típusú koronavírust (Sars-Cov-2).

Nógrádi György elmondta, 20 négyzetméteres szobákba helyeztek el 6-8 román vendégmunkást, ráadásul matracokon. Ezért havonta 300 eurót kértek tőlük, "tehát nem emberi körülmények voltak" - fűzte hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy a járványgóc azonosítása után tesztelték a lakosságot is, de csak két embernél mutatták ki a vírust, ami azt jelzi, hogy csak a húsüzem dolgozói érintettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.