Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2023. December 19. 10:01, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A szakszervezet kiáll a december 24-i boltzár mellett

A szakszervezet kiáll a december 24-i boltzár mellett

A szakszervezet következetesen kiáll a december 24-i boltbezárás és az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett - mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, az Egyenlő.hu szakszervezet elnöke

Kiemelte, a kereskedelemben dolgozók kezdeményezték, hogy december 24. legyen szabadnap, mert a szeretet ünnepén a családok szeretnének együtt lenni.

A szakszervezet elnöke arra biztatott mindenkit: az ünnepek előtt menjenek vásárolni, december 24-én pedig legyenek a családjukkal.

Bubenkó Csaba kiemelte, hogy a boltok december 24-i zárva tartásának óriási támogatottsága van. A vásárlók álláspontjáról a CÖF-CÖKA-val együttműködve sok visszajelzést kapnak, és egy felmérés szerint mintegy 70 százalékos a társadalmi támogatottsága annak, hogy a kereskedelmi dolgozók december 24-én legyenek otthon - tette hozzá. A szakszervezeti vezető szerint a vásárlóknak már nem első számú igényük, hogy "éjjel-nappal boltba menjenek".

Az M1 aktuális csatornán Bubenkó Csaba úgy vélekedett, egy folyamat kezdete, és egyben siker is az, hogy december 24-én több élelmiszer-üzletlánc zárva tart.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is kiállnak a vasárnapi boltzár mellett.

Címkék: boltzár, december 24

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

A KDNP kilép az Európai Néppártból és annak frakciójából

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette - közölte Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő az MTI-vel.

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.